Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Αναδίπλωση της κυβέρνησης μετά το σάλο για τις προεκλογικές μετατάξεις
[CNN Greece]: Αναδίπλωση της κυβέρνησης μετά το σάλο για τις προεκλογικές μετατάξεις

[CNN Greece]: Αναδίπλωση της κυβέρνησης μετά το σάλο για τις προεκλογικές μετατάξεις

Με την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα αργά το απόγευμα «πάγωσαν» όσες μετατάξεις στη Βουλή ήταν σε εκκρεμότητα.

Ο πρωθυπουργός τηλεφώνησε στον Νίκο Βούτση και αποφάσισαν από κοινού να προχωρήσουν στο «πάγωμα». Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν θα γίνουν 31 μετατάξεις από τις 64 που είχαν αποφασιστεί, καθώς 33 έχουν πάρει ήδη ΦΕΚ . Είχαν προηγηθεί οι παραιτήσεις δύο συγγενικών προσώπων στελεχών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ .

Σύμφωνα με αξιωματούχο του Μαξίμου, «ο κ. Τσίπρας διεμήνυσε στον Πρόεδρο της Βουλής, ότι παρά το γεγονός πως η διαδικασία ήταν καθόλα νόμιμη, διαφανής και με διακομματική συναίνεση, αξιοποιήθηκε, όπως είπε, από τη ΝΔ για να δημιουργηθούν εντυπώσεις σε ένα κρεσέντο πολιτικής σκοπιμότητας».

Πριν από την τελική αναδίπλωση της κυβέρνησης, επί ώρες κεντρικά κυβερνητικά στελέχη επέμειναν ότι δεν υπήρχε κανένα ζήτημα με τις μετατάξεις. Κατά συνέπεια, η παρέμβαση Τσίπρα τούς «αδειάζει».

Η διαδικασία

Η διαδικασία που ακολουθήθηκε ήταν καθόλα νόμιμη κι εντάσσεται στο πλαίσιο της κινητικότητας στο Δημόσιο. Μάλιστα η εν λόγω διάταξη είχε ψηφιστεί και από δυνάμεις της αντιπολίτευσης. Επίσης, ανάλογες διευθετήσεις έχουν κάνει όλες οι κυβερνήσεις στο παρελθόν.

Ο Τύπος πρέπει να αποφεύγει την ανθρωποφαγία και το προεκλογικό κρεοπωλείο. Δεν είναι αναλώσιμη η αξιοπρέπεια κανενός ανθρώπου. Ωστόσο, οι προεκλογικές μετατάξεις, ακόμα και όταν είναι δικαιολογημένες, εύλογα προκαλούν ενόχληση και οργή στην κοινωνία. Γατί ένα μήνα πριν τις εκλογές, δεν υπάρχει περίπτωση η οποιαδήποτε διευθέτηση να μη θεωρηθεί ρουσφετολογική –το ίδιο ισχύει για τις τροπολογίες που καταθέτουν οι βουλευτές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!