Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Αμφισβήτησε την καθαρή έξοδο ο Φίλης
[CNN Greece]: Αμφισβήτησε την καθαρή έξοδο ο Φίλης

[CNN Greece]: Αμφισβήτησε την καθαρή έξοδο ο Φίλης

Σε αμφισβήτηση του κυβερνητικού αφηγήματος περί καθαρής εξόδου από καθεστώς μνημονίων προχώρησε ο Νίκος Φίλης λίγη ώρα αφότου ο Αλέξης Τσίπρας από το Καστελόριζο έστελνε το μήνυμα ότι η χώρα βρίσκεται στην τελική ευθεία απαλλαγής από την επιτροπεία.

Ο πρώην υπουργός, σε συνομιλία του με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες επικαλέστηκε μελέτη για το χρέος, τονίζοντας ότι στα επίπεδα που έχει φτάσει απαιτείται κούρεμα. «Χωρίς ονομαστική απομείωση του χρέους σε ποσοστό 15-20% δεν μπορεί να γίνει απόσβεση του», είπε.

«Δεν είναι έξοδος αν δεν κουβεντιάσουμε πως πώς αυτή μπορεί να συνοδεύεται από σύγκλιση της ελληνικής οικονομίας με τις ευρωπαϊκές και από πολιτικές που κλείνουν τις κοινωνικές ανισότητες», υπογράμμισε και ζήτησε να αποτυπωθούν οι πολιτικές αυτές στο σχέδιο που θα συμφωνήσει η κυβέρνηση με τους δανειστές. «Βγαίνουμε, αλλά με τι στόχους; Θα υπάρξει πολιτική σύγκλιση ή θα αυξηθεί η απόσταση; Είμαι προβληματισμένος, τι κάνουμε ακριβώς;», αναρωτήθηκε.

Ο κ. Φίλης «ξαναχτύπησε» λίγο αργότερα, στην Επιτροπή ΔΕΚΟ που συνεδρίασε για την ανανέωση της θητείας του Προέδρου του ΝΑΤ, ζητώντας υπεύθυνες απαντήσεις από τον παριστάμενο υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο για το ύψος των νέων περικοπών στις συντάξεις από 1/1/2019. Αναρωτήθηκε τι θα γίνει με τη συνεχιζόμενη απουσία ηγεσίας στον ΕΦΚΑ αλλά και αν έχει ενημερωθεί επισήμως η κυβέρνηση για την αμφισβήτηση της υπόστασης του ΕΦΚΑ από το ΣτΕ. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός ζήτησε να πληροφορηθεί αν η περιουσία του ΝΑΤ θα αξιοποιηθεί από το ΤΑΙΠΕΔ ή το Υπερταμείο, γιατί όπως είπε αν αυτό γίνει από το ΤΑΙΠΕΔ τότε όλα τα χρήματα θα καταλήξουν στην κάλυψη του χρέους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!