Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
19 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
16 °C 8 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Αμετακίνητος ο Κοντονής στη μη συμμετοχή της Ελλάδος στο συνέδριο της Εσθονίας
[CNN Greece]: Αμετακίνητος ο Κοντονής στη μη συμμετοχή της Ελλάδος στο συνέδριο της Εσθονίας

[CNN Greece]: Αμετακίνητος ο Κοντονής στη μη συμμετοχή της Ελλάδος στο συνέδριο της Εσθονίας

Σε δηλώσεις προχώρησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης , Σταύρος Κοντονής σχετικά με το θέμα που έχει προκαλέσει η απόφασή του να μην συμμετάσχει η Ελλάδα στο συνέδριο που διοργανώνει η Εσθονική Προεδρία της ΕΕ σχετικά με τα εγκλήματα από τα κομμουνιστικά καθεστώτα.Σημειώνεται πως η χώρα μας θα είναι το μόνο κράτος- μέλος της ΕΕ που δεν θα συμμετάσχει στο συγκεκριμένο συνέδριο εφόσον ο κ. Κοντονής δεν αλλάξει γνώμη.

Ειδικότερα, σε συνέντευξη στο ραδιοσταθμό «Το Κόκκινο» ανέφερε πως «ο κομμουνισμός σε οποιαδήποτε μορφή του, δεν μπορεί να ταυτιστεί με αυτό το όνειδος του ναζισμού, των στρατοπέδων συγκέντρωσης, της εξόντωσης 6 εκατ. εβραίων, εκατομμυρίων άλλων αντιφρονούντων ή αιχμαλώτων πολέμου».

Ο υπουργός εξαπέλυσε επίθεση και στον Ευάγγελο Βενιζέλο χαρακτηρίζοντας το κείμενό του «ασυνάρτητο» επικεντρώνοντας στο απόσπασμα που αναφέρει «κυρίως όμως αναρωτιέμαι τι είδους αντίδραση περιμένει η κυβέρνηση από την Εσθονία και άλλα κράτη – μέλη, ανάλογα με τις ειδικότερες ιστορικές ευαισθησίες καθενός που συμπίπτουν όμως στον κοινό παρονομαστή του ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου; Αδιαφορία ή καταγραφή σε ένα αρχείο «δοσοληψιών» αλληλεγγύης και αλληλοκατανόησης; Ποιος εθνικός στρατηγικός στόχος υπηρετείται με τον τρόπο αυτό και ποιά δημοκρατική και άρα παροδική κυβέρνηση νομιμοποιείται να προσδίδει ιδεολογικό ή μάλλον ιδεοληπτικό πρόσημο σε μια ολόκληρη χώρα τοποθετώντας την στο περιθώριο των κοινών ευρωπαϊκών αξιών και ιστορικών προσλήψεων;».

Ο κ. Κοντονής δεν παρέλειψε να κατηγορήσει και τα ΜΜΕ λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν έχουν ούτε το σθένος να βάλουν μία επιστολή ολόκληρη, να την διαβάσει το κοινό και να βγάλει τα συμπεράσματά του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!