Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
24 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
24 °C 5 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Αλλάζει διαπραγματευτική τακτική το Μαξίμου
[CNN Greece]: Αλλάζει διαπραγματευτική τακτική το Μαξίμου

[CNN Greece]: Αλλάζει διαπραγματευτική τακτική το Μαξίμου

Το Μαξίμου δίνει “γραμμή” για κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης πριν το τέλος του έτους. Ο πρωθυπουργός σε συνεργασία με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο έχει πάρει την απόφαση, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ότι όσο σημαντικό είναι αυτό καθαυτό το κλείσιμο της αξιολόγησης, άλλο τόσο είναι να γίνει το συντομότερο δυνατό, δηλαδή μέσα στον Δεκέμβριο.

Αυτό συνεπάγεται, βέβαια, αλλαγή της διαπραγματευτικής τακτικής της κυβέρνησης, κάτι που, όμως, δεν το παραδέχονται (προς το παρόν;) κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Τρία όπλα

Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση έχει τρία μεγάλα όπλα στη διάθεσή της, αλλά βρίσκεται αντιμέτωπη και με τρία μεγάλα εμπόδια. Τα όπλα της είναι:

Το γενικό αίτημα της κοινωνίαςκαι, κυρίως, του οικονομικού κόσμου γιασταθερότητα. Το αίτημα για σταθερότητα δημιουργεί γενικευμένη ανοχή στην κυβέρνηση και η ανοχή, με τη σειρά της, αφήνει στον Αλέξη Τσίπρα μεγάλα περιθώρια ελιγμών.

Η επιστροφή της οικονομίας σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης. Σύμφωνα με το προσχέδιο του Προϋπολογισμού που κατέθεσε ο Γιώργος Χουλιαράκης στον Νίκο Βούτση, το 2017 θα κλείσει με θετικό πρόσημο στην ανάπτυξη, ύψους 1,8% του ΑΕΠ. Πέρα από αυτή καθαυτή τη σημασία της ανάκαμψης, τα θετικό πρόσημο στην ανάπτυξη δίνει πολύ θετικό σήμα στους διεθνείς επενδυτές και την εγχώρια αγορά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!