Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Οι αλλαγές στη διαδικασία αναγνώρισης επαγγελματικής ισοδυναμίας των αποφοίτων κολεγίων
[CNN Greece]: Οι αλλαγές στη διαδικασία αναγνώρισης επαγγελματικής ισοδυναμίας των αποφοίτων κολεγίων

[CNN Greece]: Οι αλλαγές στη διαδικασία αναγνώρισης επαγγελματικής ισοδυναμίας των αποφοίτων κολεγίων

Απλοποιείται και επιταχύνεται η διαδικασία αναγνώρισης επαγγελματικής ισοδυναμίας των αποφοίτων κολεγίων , ενώ παράλληλα αίρονται οι αποκλεισμοί που προκαλεί ο ισχύων νόμος, με τη νέα διάταξη του υπουργείου Παιδείας που θα έρθει άμεσα στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει ο «Ελεύθερος Τύπος», η διάταξη, η οποία βρίσκεται στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή, προβλέπει τη δημιουργία νέων οργάνων αναγνώρισης της επαγγελματικής ισοδυναμίας (σ.σ.: σε σχέση με το δυσλειτουργικό, όπως αποδείχτηκε, ΣΑΕΠ) που θα προχωρούν ταχύτερα τις διαδικασίες.

Διευκρινίζεται ότι, εκτός από τους χιλιάδες αποφοίτους που κάθε χρόνο ολοκληρώνουν τις σπουδές τους από τα κολέγια, εκκρεμούν χιλιάδες αιτήσεις από παλαιότερους υποψηφίους που ακόμα δεν έχουν καταφέρει να αναγνωρίσουν το πτυχίο τους.

Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο και για άλλα σημεία της διάταξης που θα «ξεμπλοκάρουν» τα κωλύματα που προκλήθηκαν από την προηγούμενη ρύθμιση, που απέκλειε έναν μεγάλο αριθμό ειδικοτήτων, ενώ δημιουργούσε προβλήματα και στους αποφοίτους των κολεγίων από τρίτες χώρες (π.χ. Αμερική).

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα κολέγια επιθυμούν την άρση των παραπάνω αποκλεισμών, καθώς και την αναγνώριση του πτυχίου από το Δημόσιο. Οι πληροφορίες, πάντως, κάνουν λόγο για διόρθωση των αποκλεισμών, ενώ σχετικά με το Δημόσιο, θα ισχύσει ό,τι ίσχυε και στο παρελθόν.

Οι απόφοιτοι θα μπορούν να πάρουν άδεια άσκησης επαγγέλματος, ενώ όσον αφορά τους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ, θα συνεχίσει να ζητείται ακαδημαϊκή ισοδυναμία.

Σημειώνεται ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε φέρει πριν από μερικούς μήνες διάταξη που προέβλεπε ταχύτερες διαδικασίες στην επαγγελματική ισοδυναμία των τίτλων σπουδών των αποφοίτων κολεγίων, η οποία είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από τα κολέγια.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!