Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Αλιβιζάτος: Αλλαγή σελίδας σε πολλά επίπεδα η επιλογή Σακελλαροπούλου
[CNN Greece]: Αλιβιζάτος: Αλλαγή σελίδας σε πολλά επίπεδα η επιλογή Σακελλαροπούλου

[CNN Greece]: Αλιβιζάτος: Αλλαγή σελίδας σε πολλά επίπεδα η επιλογή Σακελλαροπούλου

Την επιλογή της κ. Αικατερίνης Σακελλαροπούλου εκθειάζει με δήλωσή του οομότιμος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νίκος Αλιβιζάτος , του οποίου το όνομα ακούστηκε ως υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας , ενώ εξαίρει τον συμβολισμό της υποψηφιότητας της νέας Προέδρου.

Όπως αναφέρει ο κ. Αλιβιζάτος, «αν με την επιλογή της νέας Προέδρου ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήθελε, προπάντων, να δείξει ότι η χώρα γυρίζει σελίδα, τότε πέτυχε τον στόχο του. Διότι η Κατερίνα Σακελλαροπούλου συμβολίζει σε πολλά επίπεδα την αλλαγή εποχής:

Πρώτα-πρώτα είναι γυναίκα. Ήταν καιρός μία Ελληνίδα να εκλεγεί στο ανώτατο αξίωμα. Χωρίς να είναι στερεοτυπικά φεμινίστρια, έχει επίγνωση των ιστορικών προκαταλήψεων σε βάρος του φύλου της, προπάντων στον εργασιακό χώρο, αλλά όχι μόνο.
Δεύτερον, αν και είναι δικαστικός και παρ’ ό,τι προέρχεται από δικαστική οικογένεια, δεν έχει τα συνηθισμένα χαρακτηριστικά του Έλληνα λειτουργού της Θέμιδας. Ανοιχτή στον κόσμο, με προσωπική σελίδα στο Facebook (την οποία διατήρησε και ως πρόεδρος του ΣτΕ!), παρακολουθεί καθημερινά όχι μόνον τον ελληνικό αλλά και τον ξένο τύπο, ταξιδεύει πολύ στην Ελλάδα και το εξωτερικό, διαβάζει λογοτεχνία, βλέπει εκθέσεις, με δυο λόγια ζει τη ζωή της.
Τρίτον, χωρίς να παρασύρεται σε υπερβολές, πιστεύει στα δικαιώματα του ανθρώπου και είναι ευαίσθητη στα παράπονα των μειονοτήτων, όταν αυτές αδικούνται. Για παράδειγμα, στην υπόθεση των ταυτοτήτων, το 2001, τάχθηκε με την πλειοψηφία του δικαστηρίου υπέρ της διαγραφής του θρησκεύματος, παρά τις λαοσυνάξεις του μακαριστού Χριστόδουλου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!