Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Αλ. Χαρίτσης: 2 δισ. στην οικονομία από νέα χρηματοδοτικά εργαλεία
[CNN Greece]: Αλ. Χαρίτσης: 2 δισ. στην οικονομία από νέα χρηματοδοτικά εργαλεία

[CNN Greece]: Αλ. Χαρίτσης: 2 δισ. στην οικονομία από νέα χρηματοδοτικά εργαλεία

Δύο δισ. ευρώ αναμένεται να εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία μετά την υπογραφή συμφωνίας με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, ανέφερε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός ΟικονομίαςΑλέξης Χαρίτσης.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στο νομοσχέδιο για το νέο θεσμικό πλαίσιο για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας, ο αναπληρωτής υπουργός διευκρίνισε ότι εντός των ημερών υπογράφεται συμφωνία με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων για τη χρηματοδότηση μιας πρωτοποριακής πλατφόρμας από την οποία μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα μπορούν να αντλούν κεφάλαια, με τη μορφή της συμμετοχής στη μετοχική τους σύνθεση.

«Συνολικά, από τα τρία νέα χρηματοοικονομικά εργαλεία που θα ενεργοποιηθούν μέχρι το τέλος του χρόνου (Ταμείο Συμμετοχών, Ταμείο Επιχειρηματικότητας ΙΙ και νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ»), θα εισρεύσουν στην πραγματική οικονομία 1 δισ. ευρώ από δημόσιους πόρους και 1 δισ. ευρώ από τη μόχλευση πόρων από ιδιώτες», είπε και έκανε γνωστό πως με το νέο αναπτυξιακό νόμο έχουν υπάρξει πάνω από 1000 εκδηλώσεις ενδιαφέροντος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!