Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Αυξάνονται δραματικά τα κρούσματα sextortion μέσω διαδικτύου
[CNN Greece]: Αυξάνονται δραματικά τα κρούσματα sextortion μέσω διαδικτύου

[CNN Greece]: Αυξάνονται δραματικά τα κρούσματα sextortion μέσω διαδικτύου

Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία που δίνει το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου για τα κρούσματα σεξουαλικού εκβιασμού μέσω διαδικτύου.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε σήμερα, το κέντρο, που λειτουργεί υπό την εποπτεία του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ ), τα κρούσματα του γνωστού και ως sextortion μέσω διαδικτύου, πληθαίνουν, με τα θύματα να είναι όλο και περισσότεροι ανήλικοι.

Οι ανήλικοι δεν αντιλαμβάνονται πλήρως τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν με την κοινοποίηση προσωπικών τους δεδομένων, με αποτέλεσμα να θυματοποιούνται πιο εύκολα.

Η Ελληνική Ανοικτή Γραμμή καταγγελιών για το παράνομο περιεχόμενο στο Διαδίκτυο, από την αρχή του έτους έχει δεχθεί δεκάδες καταγγελίες για σεξουαλική εκβίαση, ενώ για το 2015, ο αριθμός των σχετικών αναφορών που δέχτηκε, ανήλθε στις 24. Παρόμοια, το έχει δεχτεί πολυάριθμες κλήσεις για συμβουλές σχετικά με την αντιμετώπιση θεμάτων σεξουαλικής εκβίασης.

Όπως τονίζει το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου ο θύτης στις περισσότερες περιπτώσεις προσεγγίζει τα θύματά του μέσω ψεύτικων λογαριασμών στα κοινωνικά δίκτυα. Αφού πρώτα κερδίζει την εμπιστοσύνη τους, τα πείθει να προβούν σε σεξουαλικές πράξεις στην κάμερα του υπολογιστή τους και στη συνέχεια ζητάει , είτε χρήματα, είτε άλλες προσωπικές φωτογραφίες ή κάποια χάρη σεξουαλικού περιεχομένου, με αντάλλαγμα να μην δημοσιοποιήσει τα «στοιχεία» στο Διαδίκτυο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!