Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Αυτό είναι το εργοστάσιο που έκρυβε πάνω από 5,5 τόνους καπνού (pics&vid)
[CNN Greece]: Αυτό είναι το εργοστάσιο που έκρυβε πάνω από 5,5 τόνους καπνού (pics&vid)

[CNN Greece]: Αυτό είναι το εργοστάσιο που έκρυβε πάνω από 5,5 τόνους καπνού (pics&vid)

Μεγάλη εγκληματική οργάνωση που ειδικευόταν στην παραγωγή και διακίνηση λαθραίων καπνικών προϊόντων , τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, εξάρθρωσε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.

Συνολικά, συνελήφθησαν 18 άτομα, αλλοδαποί, ηλικίας από 21 έως 82 ετών, μεταξύ των οποίων και οι «υπεύθυνοι» της οργάνωσης, ενώ για την ίδια υπόθεση ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται ακόμη 3 άτομα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, παραβάσεις του εθνικού τελωνειακού κώδικα, του νόμου για την κύρωση κώδικα φόρου προστιθέμενης αξίας, ήτοι λαθρεμπορία βιομηχανοποιημένων καπνών, των οποίων οι δασμοί, φόροι και λοιπές επιβαρύνσεις που στερήθηκε το Δημόσιο υπερβαίνουν το ποσό των 150.000 ευρώ, καθώς και για παραβάσεις του νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα – προανάκριση, που βασίστηκε στη συνδυαστική μελέτη και ανάλυση στοιχείων και δεδομένων, προέκυψε ότι τα μέλη της οργάνωσης, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούταν σε διεθνές επίπεδο.

Σκοπός της ήταν η παρασκευή τσιγάρων με επιγραφές διάφορων επώνυμων εταιρειών, τα οποία διακινούσαν λαθραία στη χώρα μας και στο εξωτερικό, αποφεύγοντας την πληρωμή των αναλογούντων δασμών και φόρων, προκειμένου να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος.

Αναλυτικότερα διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες, για την επίτευξη του εγκληματικού τους σκοπού, διατηρούσαν στην περιοχή του Κορωπίου αποθήκες τις οποίες είχαν μετατρέψει σε πλήρως εξοπλισμένα εργοστάσια, για την επεξεργασία του καπνού και για την παρασκευή τσιγάρα.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών αποκαλύφθηκαν :

  • Πλήρης υποστηρικτικός μηχανισμός για τις δραστηριότητες της εγκληματικής οργάνωσης, με κτηριακές εγκαταστάσεις, εργοστάσιο παραγωγής, αποθηκευτικούς χώρους και χώρους στάθμευσης και μεταφόρτωσης και
  • Μηχανολογικός εξοπλισμός, για την παραγωγή των λαθραίων τσιγάρων συνιστά κυριολεκτικά ολοκληρωμένη γραμμή επεξεργασίας , τυποποίησης και συσκευασίας τέτοιων προϊόντων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!