Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Αυτοί είναι οι βασικοί σταθμοί της αμερικάνικης εμπλοκής στον πόλεμο στη Συρία
[CNN Greece]: Αυτοί είναι οι βασικοί σταθμοί της αμερικάνικης εμπλοκής στον πόλεμο στη Συρία

[CNN Greece]: Αυτοί είναι οι βασικοί σταθμοί της αμερικάνικης εμπλοκής στον πόλεμο στη Συρία

Τα αμερικανικά στρατεύματα άρχισαν να αποσύρονται από την Συρία , όπως επιβεβαιώθηκε σήμερα από διαφορετικές πλευρές. Η εξέλιξη θεωρείται σημαντικότατη, καθώς ο Λευκός Οίκος έχει δώσει άδεια στην Τουρκία να προχωρήσει την επιχείρησή της στη χώρα.

Ποια ήταν, όμως, η έως τώρα εμπλοκή των Ηνωμένων Πολιτειών στον πόλεμο της Συρίας; Παρακάτω ακολουθούν οι βασικοί σταθμοί.

Έκκληση για αποχώρηση του Άσαντ

Στις 29 Απριλίου 2011, ένα μήνα μετά τις πρώτες ειρηνικές διαδηλώσεις που κατεστάλησαν με τη βία από την κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ , η Ουάσινγκτον επιβάλει οικονομικές κυρώσεις εις βάρος πολλών Σύρων αξιωματούχων και στη συνέχεια τον Μάιο εναντίον του ίδιου του Άσαντ.

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ Ρόμπερτ Φορντ αψήφησε, τον Ιούλιο του ίδιου χρόνου, το καθεστώς μεταβαίνοντας στη Χάμα, που πολιορκούνταν από τον στρατό και ήταν θέατρο μιας τεράστιας κινητοποίησης.

Στις 18 Αυγούστου ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και οι Δυτικοί σύμμαχοί του ζήτησαν για πρώτη φορά την αποχώρηση Άσαντ.

Τον Οκτώβριο ο Φορντ εγκατέλειψε τη Συρία «για λόγους ασφαλείας». Η Δαμασκός ανακάλεσε τον πρεσβευτή της στην Ουάσινγκτον.

Ο Ομπάμα δεν βομβαρδίζει τη Συρία την τελευταία στιγμή

Το καλοκαίρι του 2013 η κυβέρνηση Άσαντ κατηγορήθηκε για μια χημική επίθεση κοντά στη Δαμασκό, που κόστισε τη ζωή σε περισσότερους από 1.400 ανθρώπους, σύμφωνα με την Ουάσινγκτον.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!