Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Η Αυστρία ζητά να μειωθούν στο μισό οι αιτήσεις ασύλου
[CNN Greece]: Η Αυστρία ζητά να μειωθούν στο μισό οι αιτήσεις ασύλου

[CNN Greece]: Η Αυστρία ζητά να μειωθούν στο μισό οι αιτήσεις ασύλου

Τα δύο κόμματα της Αυστρίας – Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα και Λαϊκό Κόμμα – ζήτησαν κατά την διάρκεια δύο ξεχωριστών συνεδριάσεων και χωρίς προσυνεννόηση, την μείωση κατά το ήμισυ των αιτήσεων ασύλου που έχουν συμφωνηθεί για φέτος. Θέλουν οι 35.000 αιτήσεις να γίνουν 17.000.

Πρόκειται για μία «ψυχρή» εξαγγελία που όμως πρέπει να εκληφθεί ως «σημάδι» προς τον πληθυσμό, ο οποίος αισθάνεται ανασφάλεια και κανείς πρέπει να αντιδράσει, διατεινόταν σε δηλώσεις του το απόγευμα στα Μέσα Ενημέρωσης ο αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος και αντικαγκελάριος της κυβέρνησης, Ράινχολντ Μιτερλένερ, προσθέτοντας πως ο αριθμός των 17.000 προέκυψε σε σύγκριση με την αλληλεγγύη στην Ευρώπη.

Κατά την άποψή του, χρειάζεται τώρα μία συζήτηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο και ο ίδιος αναμένει ότι, όπως και στο θέμα του κλεισίματος της Διαδρομής των Βαλκανίων (σ.σ. στο οποίο η Αυστρία είχε πρωταγωνιστικό ρόλο), θα υπάρξει ένα φαινόμενο «ντόμινο» στην Ευρώπη, ενώ θεωρεί πως υπάρχει μία αναγκαιότητα ενσωμάτωσης και πως για το Λαϊκό Κόμμα η κοινωνική συμβίωση επιβαρύνεται υπέρμετρα με τους υψηλούς αριθμούς σε πρόσφυγες.

Ο αριθμός των αιτήσεων που υποβλήθηκαν πέρυσι στην Αυστρία για την παροχή ασύλου ήταν αισθητά μικρότερος, σε σχέση με το 2015, έχοντας φθάσει από τις αρχές του χρόνου και έως τα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου τις 37.135, έναντι 90.000 το 2015, όπως αναφέρουν τα τελευταία στατιστικά στοιχεία.

Αναλυτές στη Βιέννη επισημαίνουν πως σε σχέση με τον πληθυσμό της χώρας, που ανέρχεται σε 8,6 εκατομμύρια κατοίκους, ο αριθμός των αιτήσεων χορήγησης ασύλου εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα υψηλός κάνοντας κανείς σύγκριση, για παράδειγμα, με τη Γαλλία, όπου με έναν σχεδόν οκταπλάσιο πληθυσμό από εκείνον της Αυστρίας, ο αντίστοιχος αριθμός αιτήσεων ήταν «μόλις» 61.830.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!