Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Adrian Darya 1: Δυτικά της Κρήτης με άγνωστο προορισμό πλέει το ιρανικό τάνκερ
[CNN Greece]: Adrian Darya 1: Δυτικά της Κρήτης με άγνωστο προορισμό πλέει το ιρανικό τάνκερ

[CNN Greece]: Adrian Darya 1: Δυτικά της Κρήτης με άγνωστο προορισμό πλέει το ιρανικό τάνκερ

Άγνωστος είναι πλέον ο προορισμός του ιρανικού τάνκερ Adrian Darya 1 , το οποίο βρίσκεται στο επίκεντρο σφοδρής αντιπαράθεσης ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και την Τεχεράνη .

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Refinitiv Eikon, το δεξαμενόπλοιο το Σαββατοκύριακο υπέδειξε πως προορισμό του την Τουρκία , πλέον, όμως, κινείται προς άγνωστο μέρος.

Το τάνκερ, που είναι φορτωμένο με πετρέλαιο και, αρχικά, είχε ορίσει ως προορισμό την Καλαμάτα, άλλαξε το Σάββατο, ορίζοντας ως προορισμό το λιμάνιτης Μερσίνας στην Τουρκία, όπου επρόκειτο να καταπλεύσει στις 31 Αυγούστου.

Σήμερα, στην καταγραφή του Refinitiv Eikon, δεν αναφέρεται κανένας προορισμός για το δεξαμενόπλοιο, το οποίο πλέει νότια της ηπειρωτικής Ελλάδας και βρίσκεται δυτικά της Κρήτης.

Συνεχίζεται το θρίλερ

Η «σύλληψη» του τάνκερ αλλά και η μετέπειτα απελευθέρωσή του από το Γιβραλτάρ πυροδότησε νέο κύκλο αντιπαράθεσης μεταξύ του Ιράν και των ΗΠΑ.

Το Ιράν έχει χάσει εκατομμύρια δολάρια τον τελευταίο χρόνο -από τη στιγμή, δηλαδή, που ο Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να αποσύρει τις ΗΠΑ από την πυρηνική συμφωνία.

Ομοσπονδιακά δικαστικά έγγραφα των ΗΠΑ αναφέρουν πως ο πραγματικός ιδιοκτήτης του δεξαμενόπλοιου είναι οι «Φρουροί της Επανάστασης », οργάνωση που ελέγχει πλήρως ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ. Πρόκειται, ουσιαστικά, για τους θεματοφύλακες του θεοκρατικού καθεστώτος και αποτελούν έναν πανίσχυρο και καθοριστικό πυλώνα για το σύγχρονο Ιράν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!