Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 24 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: A’ Παγκόσμιος Πόλεμος: «Το άλογο που δεν μπορούσαν να σκοτώσουν οι Γερμανοί»
[CNN Greece]: A’ Παγκόσμιος Πόλεμος: «Το άλογο που δεν μπορούσαν να σκοτώσουν οι Γερμανοί»

[CNN Greece]: A’ Παγκόσμιος Πόλεμος: «Το άλογο που δεν μπορούσαν να σκοτώσουν οι Γερμανοί»

Στις όχθες του ποταμού Αρβ της Γαλλίας , «το άλογο που δεν μπορούσαν να σκοτώσουν οι Γερμανοί » ετοιμαζόταν για την πιο επικίνδυνη μάχη της «καριέρας» του.

Ο «Πολεμιστής» (σ.σ. Warrior στα αγγλικά), το άλογο με το χαρακτηριστικό λευκό αστέρι ανάμεσα στα μάτια του, έφτασε στο Δυτικό Μέτωπο τον Αύγουστο του 1914 και κατάφερε να επιβιώσει για τέσσερα χρόνια -1.461 ημέρες πολέμου, ανάμεσα σε σφαίρες και βλήματα. Επέζησε της φρίκης στο Υπρ, της μάχης του Σομμ και του Πασεντάλε και τώρα βρισκόταν για ακόμη μια φορά στην πρώτη γραμμή, έτοιμος να οδηγήσει το ιππικό σε μια από τις μεγαλύτερες εφόδους της παγκόσμιας ιστορίας.

Τα ηνία κρατούσε ο στρατηγός Τζακ Σίλι, αριστοκράτης και πολιτικός. Ιππέας και άλογο κάλπασαν για περίπου 800 μέτρα -μέσα στη λάσπη και τα νερά- πριν ανέβουν σε έναν λόφο.

Εκείνο το πρωινό της 30ης Μαρτίου 1918, πίσω από το καθαρόαιμο άλογο ακολουθούσαν άλλοι 1.000 ιππείς: καουμπόηδες, έφιπποι της βασιλικής καναδικής αστυνομίας και Αμερικανοί. Η μια ίλη μετά την άλλη ακολουθούσαν τον «Πολεμιστή» και τον Σίλι ενώ το Βρετανικό Βασιλικό Ιπτάμενο Σώμα άνοιγε από αέρος τον δρόμο, ρίχνοντας περί τις 190 βόμβες.

Ο ήλιος άρχισε να δύει και η μάχη έφτασε στο τέλος της. Ο «Πολεμιστής» επέζησε, όπως και οι περισσότεροι έφιπποι που βρίσκονταν υπό τις διαταγές του Σίλι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!