Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: 350 εκατομμύρια πάσχοντες από κατάθλιψη δεν λαμβάνουν θεραπεία
[CNN Greece]: 350 εκατομμύρια πάσχοντες από κατάθλιψη δεν λαμβάνουν θεραπεία

[CNN Greece]: 350 εκατομμύρια πάσχοντες από κατάθλιψη δεν λαμβάνουν θεραπεία

Περίπου 350 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από κατάθλιψη παγκοσμίως. Η μεγάλη πλειονότητα όμως, δεν λαμβάνει καμία θεραπεία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα διεθνούς μελέτης υπό την αιγίδα τουΠαγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Στην έρευνα, στην οποία απάντησαν περίπου 50.000 άνθρωποι σε 21 χώρες, διαπιστώθηκε ότι ακόμη και στις πλούσιες χώρες με σχετικώς καλές υπηρεσίες υγείας, μόνο το 20% των ασθενών με κατάθλιψη λαμβάνουν επαρκή θεραπεία.

Στις φτωχές χώρες η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη, αποφάνθηκε η μελέτη, με μόλις 1 στους 27 καταθλιπτικούς να λαμβάνει επαρκή θεραπεία.

“Σε μεγάλο βαθμό η θεραπεία που χορηγείται σήμερα στους πάσχοντες από κατάθλιψη είναι ανεπαρκής”, δήλωσε ο Γκρέιαμ Θόρνικροφτ, καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου King’s College και επικεφαλής της μελέτης.

Ο ίδιος έκανε έκκληση στις εθνικές και διεθνείς οργανώσεις για μεγαλύτερη διάθεση πόρων και για ενίσχυση των υπηρεσιών ψυχικής υγείας “ώστε κανένας πάσχων από κατάθλιψη να μην παραμελείται”.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι ενώ υπάρχει αυξανόμενη ενημέρωση ότι η κατάθλιψη μπορεί να διαγνωστεί και συχνά να αντιμετωπιστεί επιτυχώς μέσω ψυχοθεραπείας ή χορήγησης φαρμάκων, οι θεραπείες δεν χρησιμοποιούνται ευρέως.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!