Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 10 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 3 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Οι 28 σελίδες της ντροπής: Έκθεση για τα κέντρα φιλοξενίας στην Ελλάδα
[CNN Greece]: Οι 28 σελίδες της ντροπής: Έκθεση για τα κέντρα φιλοξενίας στην Ελλάδα

[CNN Greece]: Οι 28 σελίδες της ντροπής: Έκθεση για τα κέντρα φιλοξενίας στην Ελλάδα

Κακές συνθήκες υγιεινής, ψυχολογικές επιπτώσεις στην υγεία των προσφύγων και αβεβαιότητα… Έκθεση-κόλαφο για τις συνθήκες που επικρατούν στα κέντρα υποδοχής στην Ελλάδα δημοσιοποίησε η Επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης Ντούνια Μιγιάτοβιτς, που ταξίδεψε τη χώρα μας τον περασμένο Ιούνιο, και επισκέφτηκε τους χώρους όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες και μετανάστες.

Η κ. Μιγιάτοβιτς υπογραμμίζει στην έκθεσή της ότι η Ελλάδα έχει επηρεαστεί ιδιαίτερα από το προσφυγικό τα περασμένα χρόνια, με πάνω από 850.000 ανθρώπους να φτάνουν στη χώρα μέσω θαλάσσης το 2015. Ωστόσο, τονίζει ότι τα κέντρα υποδοχής προσφύγων στη χώρα μας είναι «σαφώς χαμηλότερου επιπέδου από τα διεθνή πρότυπα», ιδιαίτερα στα νησιά του Αιγαίου.

Μάλιστα, γίνεται συγκεκριμένη αναφορά στη Μόρια της Μυτιλήνης, όπου η Επίτροπος είδε ιδίοις όμμασι τις συνθήκες διαβίωσης προσφύγων και μεταναστών.

«Κοινοτικός παράγοντας με τον οποίο συναντήθηκε η επίτροπος περιγράφει τη Μόρια ως ηφαίστειο που μπορεί να εκραγεί ανά πάσα στιγμή ανά πάσα στιγμή για μια θέση στην ουρά, ή ένα μπουκάλι νερό» τονίζει η έκθεση.

Σημαντική κρίνεται, επίσης, η μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στην ηπειρωτική χώρα αλλά και η βελτίωση των κέντρων φιλοξενίας σε ολόκληρη τη χώρα.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και για τα ασυνόδευτα παιδιά, που διαμένουν στα hot spots.

«Η Επίτροπος κ. Μιγιάτοβιτς ανησυχεί βαθύτατα για τις ανεπαρκείς συνθήκες στέγασης και την έλλειψη κοινωνικής υποστήριξης που αντιμετωπίζουν τα περισσότερα ασυνόδευτα παιδιά μεταναστών στην Ελλάδα και ανησυχεί για τη στέρηση της ελευθερίας των κρατουμένων υπό καθεστώς “προστατευτικής κράτησης“.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!