Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΤΑΞΙΔΙΑ | [Click at Life]: Ζάγκρεμπ: πού θα πάτε και τι θα δείτε στην πρωτεύουσα της Κροατίας
[Click at Life]: Ζάγκρεμπ: πού θα πάτε και τι θα δείτε στην πρωτεύουσα της Κροατίας

[Click at Life]: Ζάγκρεμπ: πού θα πάτε και τι θα δείτε στην πρωτεύουσα της Κροατίας

Το Ζάγκρεμπ τα έχει όλα: μουσεία, γκαλερί, τεράστια πάρκα και μεσαιωνικά στοιχεία που θα σας κάνουν να ξεχάσετε –για λίγο– την απέραντη ακτή της χώρας.

Έχουν περάσει περίπου 20 χρόνια από τον πόλεμο της ανεξαρτησίας της Κροατίας , αλλά λίγα πράγματα στην πόλη μαρτυρούν τα σημάδια του. Το αεροδρόμιο βρίσκεται περίπου 20 χιλιόμετρα από το κέντρο και υπάρχουν τακτικά δρομολόγια λεωφορείων και ταξί για να φτάσετε εκεί. Το λεωφορείο θα σας κοστίσει Κ30 (4 ευρώ) και ένα ταξί Κ200 (γύρω στα 26 ευρώ) και η διαδρομή διαρκεί περίπου 20 με 30 λεπτά, αναλόγως την κίνηση. Η αστική συγκοινωνία της πόλης είναι εύχρηστη και θα σας βγάλει σε όλα τα κεντρικά σημεία.

Περιήγηση στην πόλη
Το βόρειο τμήμα του Ζάγκρεμπ, το Gornji Grad είναι και το πιο ιστορικό κομμάτι και έχει διατηρήσει τα μεσαιωνικά στενά και δρόμους. Το νότιο κομμάτι της πόλης, το Donji Grad, οικοδομήθηκε τον 19ο αιώνα και έχει μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης. Ακόμα πιο νότια, διασχίζοντας τον ποταμό Σάβα όπου κυριαρχεί η ψυχροπολεμική αισθητική στα σπίτια, θα συναντήσετε το Novi (Νέο) Ζάγκρεμπ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CLICK AT LIFE

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!