Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
12 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Click at Life]: Το «Θέλω Μια Χώρα» του Ανδρέα Φλουράκη στην Αμερική
[Click at Life]: Το «Θέλω Μια Χώρα» του Ανδρέα Φλουράκη στην Αμερική

[Click at Life]: Το «Θέλω Μια Χώρα» του Ανδρέα Φλουράκη στην Αμερική

Στο θέατρο Brown Theatre του Ρόουντ Άιλαντ. Στο σκηνοθετικό τιμόνι η Athena Washburn.

Το «Θέλω Μια Χώρα» του Ανδρέα Φλουράκη -ένα ιδιαίτερο θεατρικό έργο με χορική δομή, με χαρακτήρες και σκηνές να «απουσιάζουν»- ταξίδεψε και πάλι στην Αμερική, όπου και παρουσιάστηκε από τις 30 Νοεμβρίου έως και τις 3 Δεκεμβρίου στο Brown Theatre του Ρόουντ Άιλαντ.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που το αμερικανικό κοινό ήρθε σ’ επαφή με το συγκεκριμένο έργο του συγγραφέα. Το «Θέλω Μια Χώρα» πρωτοπαρουσιάστηκε τον Ιούνιο του 2013 στη σκηνή του Royal Court Theatre του Λονδίνου, μέσα στο πλαίσιο του προγράμματος «The Big Idea: PIIGS», υπό το σκηνοθετικό όραμα του Richard Twyman.

Το δεύτερο ανέβασμά του – τον Ιούλιο του 2015 – βρήκε επιτέλους το έργο να επιστρέφει στα πάτρια εδάφη και δη στο «Ελληνικό Φεστιβάλ Αθηνών», σε συμπαραγωγή με το «Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν», με μία πολυπληθή παραγωγή 65μελούς θιάσου, σε σκηνοθεσία της Μαριάννας Κάλμπαρη. Τον Μάιο του 2016, ένα ακόμη ελληνικό ανέβασμα «φιλοξενήθηκε» στο «Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά», με τη σκηνοθετική επιμέλεια του Πέρη Μιχαηλίδη. Σειρά πια είχε η Αμερική με το Lincoln Center Theatre τον Αύγουστο του 2016 κι ακολούθησε φέτος τον Μάιο η Οξφόρδη με το «O’Reilly Theatre» σε παραγωγή του Praxis Theatre Group και σκηνοθεσία της Αναστασίας Ρεβή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CLICK AT LIFE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!