Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 8 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 11 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Click at Life]: Το «Τετράγωνο» είναι το σύγχρονο, ζωντανό, ευφυές ευρωπαϊκό σινεμά που θέλουμε
[Click at Life]: Το «Τετράγωνο» είναι το σύγχρονο, ζωντανό, ευφυές ευρωπαϊκό σινεμά που θέλουμε

[Click at Life]: Το «Τετράγωνο» είναι το σύγχρονο, ζωντανό, ευφυές ευρωπαϊκό σινεμά που θέλουμε

Ο φετινός Χρυσός Φοίνικας είναι μια ταινία που λειτουργεί σαν μια καλλιτεχνική performance που σε αφήνει εμβρόντητο με τα ερωτήματα που θέτει για την ανθρωπιά σου.

Είναι μερικές φορές δύσκολο να ορίσεις τη μοντέρνα τέχνη. Η ίδια η ύπαρξή της στηρίζεται στην έλλειψη των ορίων της, αλλά δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει την υποκρισία που ενυπάρχει σε αυτή. Μπαίνοντας σε ένα μουσείο σύγχρονης τέχνης, συχνά τα όρια ανάμεσα στα εκθέματα που παρουσιάζονται σε αυτό και σε αντικείμενα που δεν έχουν καμία σχέση με αυτά, όπως για παράδειγμα ένας πυροσβεστήρας, είναι αρκετά ασαφή. Αυτό δεν έχει να κάνει καθόλου με την υποτίμηση του μοντερνισμού στην τέχνη, αφού είναι απαραίτητος για να αφήσουμε πίσω το φαινόμενο της παρελθοντολαγνείας. Είναι όμως ένα ζήτημα υποκρισίας και δηθενιάς, αφού το μότο «η τέχνη για την τέχνη» βρίσκει εδώ τη χειρότερη έκφρασή του. Αυτή είναι η ιδέα που αποτελεί εφαλτήριο της νέας ταινίας του Σουηδού Ruben Östlund, με τον μινιμαλιστικό και υπαινικτικό τίτλο «Το τετράγωνο».

Τον Östlund τον γνωρίσαμε ευρέως μέσα από το περιεκτικό, πολύπλευρο όσο και άβολο φιλμ του, «Ανωτέρα βία» και με το «Τετράγωνο» έφυγε από το φετινό Φεστιβάλ των Καννών με τον Χρυσό Φοίνικα, ενώ συστήθηκε και από κοντά στο ελληνικό κοινό με την επίσκεψή του στο πρόσφατο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CLICK AT LIFE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!