Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΤΑΞΙΔΙΑ | [Click at Life]: Ταξίδι σε πέντε σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας
[Click at Life]: Ταξίδι σε πέντε σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας

[Click at Life]: Ταξίδι σε πέντε σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας

Σε μια χώρα που αποτελεί ολόκληρη έναν τεράστιο αρχαιολογικό χώρο, οι ευκαιρίες και τα μέρη για να γνωρίσετε τον αρχαίο πολιτισμό της είναι πολλές.

Εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες καταφτάνουν κάθε χρόνο στην Ελλάδα με στόχο να γνωρίσουν από κοντά τον πολιτισμό της και να θαυμάσουν τα αρχαία της, από την Ακρόπολη μέχρι την Κνωσό. Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, φαίνεται να «ξυπνά» το ενδιαφέρον του κόσμου ξανά για επιστροφή στις ρίζες του, ωθώντας τον να συνδυάσει το ταξίδι του με τη γνωριμία με τον αρχαίο πολιτισμό της χώρας.

Όσοι, λοιπόν, σχεδιάζουν θεματικά ταξίδια συχνά, ήρθε η ώρα να βάλουν και τους αρχαιολογικούς χώρους στην ατζέντα τους, με τις παρακάτω 5 από τις πολυάριθμες επιλογές που τους δίνει η Ελλάδα.

Αρχαία Ολυμπία
Γύρω στο 776 π.Χ. εντοπίζεται ο πρώτος καταγεγραμμένος εορτασμός των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ολυμπία και ακόμη και σήμερα ο αρχαιολογικός αυτός χώρος προκαλεί δέος στους επισκέπτες του, βάζοντάς τους να σκεφτούν πώς θα μπορούσαν να είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες τότε, όταν ήταν μόνο τοπικοί και διεξαγόταν μόνο ένα αγώνισμα, η κούρσα του σταδίου. Εκτός από το αρχαίο στάδιο, επισκεφτείτε το Πρυτανείο της Ολυμπίας, το Φιλιππείο που ήταν ναός στην αρχαία Ολυμπία, το Ναό του Δία όπου φυλασσόταν το χρυσελεφάντινο άγαλμά του που συμπεριλαμβανόταν στα Επτά Θαύματα του κόσμου και το αρχαιολογικό μουσείο με τον Ερμή του Πραξιτέλους, συλλογές κεραμικών, χαλκών, γλυπτών, αλλά και συλλογές από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CLICK AT LIFE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!