Τρίτη, 23 Μαΐου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
20 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
22 °C 5 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Click at Life]: «Στρατηγού Μακρυγιάννη Απομνημονεύματα» από τον Θανάση Σαράντο στο Βαφείο – Λάκης Καραλής
[Click at Life]: «Στρατηγού Μακρυγιάννη Απομνημονεύματα» από τον Θανάση Σαράντο στο Βαφείο – Λάκης Καραλής

[Click at Life]: «Στρατηγού Μακρυγιάννη Απομνημονεύματα» από τον Θανάση Σαράντο στο Βαφείο – Λάκης Καραλής

Ο λόγος του Μακρυγιάννη παρουσιάζεται σε θεατρική μορφή, με συνοδεία νέυ, ταμπουρά και λαούτου ζωντανά επί σκηνής από τη Σύλβια Κουτρούλη.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 150 ετών από το θάνατο του Ιωάννη Μακρυγιάννη, ο Θανάσης Σαράντος παρουσίασε για πρώτη φορά τον Αύγουστο του 2014, σε συνεργασία με το Δήμο Δωρίδος, την παράσταση «Στρατηγού Μακρυγιάννη Απομνημονεύματα». Ένα μονόλογο, σε ερμηνεία και σκηνοθεσία του ίδιου πάνω στο διαχρονικό λόγο του αγωνιστή της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, στο Δημοτικό Σχολείο του Κροκυλείου Φωκίδος, γενέτειρα του ήρωα. 

Τρία χρόνια μετά, κι ενώ έχει ανεβάσει το έργο σε Αθήνα (Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Θέατρο Αλκμήνη), Πάτρα (Δημοτικό Θέατρο, Λιθογραφείο), Λάρισα (Θεσσαλικό θέατρο), Σαντορίνη και ως μετάκληση στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος τον περασμένο Οκτώβριο, ο Σαράντος ετοιμάζεται να επαναλάβει τώρα την επιτυχημένη παράστασή του.

Το «Στρατηγού Μακρυγιάννη Απομνημονεύματα» θα παρουσιαστεί από 29 Απριλίου στο Βαφείο – Λάκης Καραλής, με τον ίδιο το σκηνοθέτη επί σκηνής και τη Σύλβια Κουτρούλη να παίζει ζωντανά νέυ, ταμπουρά και λαούτο. Ο πρώτος αναφέρει χαρακτηριστικά: «Καταπέλτης ο λόγος του Μακρυγιάννη για τη σύγχρονη διανοουμενίστικη «ελίτ» που ανερυθρίαστα βαφτίζει «παρωχημένες εμμονές» τα όσια και τα ιερά του. Που, μεθυσμένη από τα υποσχόμενα κέρδη του εθνικού ξεπουλήματος, απαξιώνει την αγάπη και την αγωνία του σημερινού Έλληνα για το τι θα απογίνουν όλα αυτά, που «γι’ αυτά πολεμήσαμε». Καταπέλτης και για την αδικία που βλέπει να γίνεται σ’ όλους τους παλιούς ήρωες, τους επιζήσαντες του Αγώνα -μαζί και στον ίδιο- από το νέο κράτος της βαυαροκρατούμενης, πλέον, Ελλάδας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CLICK AT LIFE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!