Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Click at Life]: Ο Στέφανος Παπαγκίκας μάς εξηγεί πώς το Plisskën έγινε το δημοφιλέστερο μουσικό φεστιβάλ
[Click at Life]: Ο Στέφανος Παπαγκίκας μάς εξηγεί πώς το Plisskën έγινε το δημοφιλέστερο μουσικό φεστιβάλ

[Click at Life]: Ο Στέφανος Παπαγκίκας μάς εξηγεί πώς το Plisskën έγινε το δημοφιλέστερο μουσικό φεστιβάλ

Το ξεκίνημα, η πορεία, το σήμερα και τα σχέδια για το μέλλον του Plisskën δια στόματος Στέφανου Παπαγκίκα μία μόλις μέρα πριν το πολυαναμενόμενο φεστιβάλ υποδεχτεί 40+ καλλιτέχνες και χιλιάδες θεατές.

Η φήμη του Plisskën εξαπλώθηκε γρήγορα, σαν ιός. Αν και ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα μόλις το 2010, έξι χρόνια αργότερα έχει καταφέρει να εδραιωθεί στην κοινή συνείδηση ως το πιο σύχρονο και up-to-date εγχώριο φεστιβάλ. Το γεγονός αυτό, μάλιστα, πήραν γρήγορα είδηση και οι φίλοι μας στο εξωτερικό κι, έτσι, επιδραστικά μέσα που εδώ και χρόνια χαράζουν τη διεθνή μουσική κουλτούρα (βλ. Pitchfork) έσπευσαν να ασχοληθούν μαζί του, συμπεριλαμβάνοντάς το μάλιστα στα πιο χοτ φεστιβάλ της Ευρώπης. 

Πώς τα κατάφερε τόσο καλά σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα; Η απάντηση θα λέγαμε πως βρίσκεται στο χαμαιλεοντισμό του. Τη δυνατότητα να προσαρμόζεται στις συνθήκες, να μαθαίνει από τα λάθη, να εξελίσσεται και, φυσικά, να προτείνει κάθε φορά ένα τολμηρό μωσαϊκό μεγάλων αλλά κι ανερχόμενων ονομάτων της διεθνούς εναλλακτικής μουσικής σκηνής. Δεύτερος σημαντικός παράγοντας το ότι δεν επαναπαύεται. Στόχος του Plisskën δεν είναι η «αρπαχτή», να φέρει δηλαδή μερικά καλά ονόματα, να μαζέψει κόσμο και μετά «έξω από την πόρτα». Αυτό που διακρίνει το συγκεκριμένο «προϊόν» είναι το ευρύτερο πακέτο που προσφέρει στον «καταναλωτή», μια φεστιβαλική εμπειρία που ξεπερνά τα στεγανά της καλής/κακής συναυλίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CLICK AT LIFE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!