Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Click at Life]: Στα δικαστήρια για τα φωτόσπαθα των Τζεντάι και Σιθ
[Click at Life]: Στα δικαστήρια για τα φωτόσπαθα των Τζεντάι και Σιθ

[Click at Life]: Στα δικαστήρια για τα φωτόσπαθα των Τζεντάι και Σιθ

Mήνυση από την Disney γιαπαραβίαση εμπορικών σημάτων των Star Wars.

Ο κόσμος των Star Wars που δημιούργησε ο Τζορτζ Λούκας είναι από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά φαινόμενα της σύγχρονης εποχής, με εκατομμύρια θαυμαστών σε όλο τον κόσμο. Για πολλά χρόνια ο Λούκας ήταν θετικός σε project των φαν της σειράς, όπως μαρτυρούν άλλωστε και τα πάρα πολλά fanfilms που κυκλοφορούν, μέσα πάντοτε σε συγκεκριμένα πλαίσια (όπως η μη εμπορική εκμετάλλευση).

Τα πράγματα όμως φαίνεται να έχουν αλλάξει, αφού στο τιμόνι της εταιρείας παραγωγής Lucasfilm είναι πλέον η Disney, η οποία ακολουθεί άλλες πρακτικές, αφού έχει καταθέσει μήνυση κατά της σχολής LightsaberAcademy.com για παραβίαση εμπορικών σημάτων και αθέμιτο ανταγωνισμό. Η «σχολή» αυτή παρέχει εκπαίδευση στη χρήση των φωτόσπαθων, του χαρακτηριστικού όπλου των Τζεντάι και Σιθ. Συγκεκριμένα, η Disney καταγγέλλει την επιχείρηση γιατί, μεταξύ άλλων, χρησιμοποιεί ελαφρώς παραποιημένα λογότυπα Star Wars.

Η Lucasfilm φέρεται να έχει καταθέσει αντίστοιχες μηνύσεις στο παρελθόν εναντίον της σχολής, με τον ιδιοκτήτη Μάικλ Μπράουν να ανταπαντά με αιτήσεις για καταχώρηση του εμπορικού σήματος Lightsaber Academy, Inc. Η Lucasfilm από την πλευρά της έχει «ρίξει άκυρο» στις αιτήσεις της «Ακαδημίας» και υπογραμμίζει ότι δεν έχει δώσει τη συγκατάθεση της στη χρήση των σημάτων ή της πνευματικής της ιδιοκτησίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CLICK AT LIFE

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!