Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 19 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 15 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Click at Life]: «Release The Kraken»: Η τηλεόραση του ’80 στους πίνακες του Αντωνάκη
[Click at Life]: «Release The Kraken»: Η τηλεόραση του ’80 στους πίνακες του Αντωνάκη

[Click at Life]: «Release The Kraken»: Η τηλεόραση του ’80 στους πίνακες του Αντωνάκη

Η έκθεση ξεκινά τη Πέμπτη 16 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου 2017.

Το Release The Kraken είναι μια δημοφιλής έκφραση που προκύπτει από την ατάκα του Δία στην περιπέτεια φαντασίας «Clash of the Titans» του 1981 –αλλά και από τo remake της ταινίας το 2010. Παρόλη τη δραματική απόδοση της ατάκας αυτής, η φράση θεωρήθηκε κωμική και γρήγορα έγινε στόχος αστείων στο διαδίκτυο.

Ο Αντωνάκης, στη νέα του αυτή δουλειά, συνεχίζει την έρευνά του γύρω από το υλικό από τον χώρο της τηλεόρασης και συγκεκριμένα αυτή τη φορά από εκπομπές προηγούμενων δεκαετιών. Εκπομπές όπως το «She-Ra: Princess Of Power», ταινίες Disney όπως το «The Parent Trap» ή το «The Ugly Dachshund», σκηνές τρόμου από το «Twin Peaks» και σκηνικά της Δυναστείας. Η ανάγνωση του υλικού αυτού δεν είναι μία ανάγνωση εκ των υστέρων, προκύπτει από τη μνήμη και είναι βιωματική.

Η ενασχόληση ενός ζωγράφου σήμερα με την αισθητική της τηλεόρασης της δεκαετίας του ’80 παραπέμπει στην Pop art. Στο έργο του όμως ο Αντωνάκης, που μεταχειρίζεται ιδέες pop, φτιάχνει ένα ζωγραφικό έργο που αναφέρεται εν πολλοίς σε ένα μεγάλο κομμάτι του μοντερνισμού και μας κάνει έτσι να βλέπουμε εικόνες σύνθετες, περίπλοκες μέσα από την απλότητά τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CLICK AT LIFE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!