Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 3 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Click at Life]: Η πραγματικότητα μέσα από το ψέμα
[Click at Life]: Η πραγματικότητα μέσα από το ψέμα

[Click at Life]: Η πραγματικότητα μέσα από το ψέμα

Κριτικής της Ελένης Πετάση.

Η απιστία στον έγγαμο βίο και οι ίντριγκες στις οποίες καταφεύγουν οι εμπλεκόμενοι για να γλιτώσουν τις συνέπειες των πράξεων τους -θέμα που αποτελεί συχνά τον πυρήνα στο θέατρο του βουλεβάρτου- στοιχειώνει απολαυστικά το «Ψέμα» («Le Mensonge», 2014) του Φλοριάν Ζελέρ. Στην ανάλαφρη κωμωδία του, ο δημοφιλής, αλλά υπερεκτιμημένος, κατά τη γνώμη μου, Γάλλος συγγραφέας (γενν. 1979) επιχειρεί να ειρωνευτεί τις συζυγικές και φιλικές σχέσεις των βολεμένων αστών που για να επιβιώσουν βασίζονται στα κατά συνθήκη ψεύδη. Κατ’ επέκταση η αλήθεια σε αντιδιαστολή με το ψέμα κυριαρχούν
σε κάθε σκηνή κεντώντας έναν καμβά παραλογισμών και παρεξηγήσεων.

Τα έργα του, χρησιμοποιώντας ανάλογη θεματολογία, συγγενεύουν εσκεμμένα το ένα με το άλλο: μετά τον «Πατέρα», που απέσπασε το βραβείο Μολιέρου και δίχασε τους κριτικούς (εδώ παρουσιάστηκε το 2015 από τον Σταμάτη Φασουλή), έγραψε τη «Μητέρα» και μετά την «Αλήθεια» («La Verite», 2011), που μεταφράστηκε «Μου λες την αλήθεια» στην παράσταση του Σπύρου Παπαδόπουλου, επινόησε το «Ψέμα». Ωστόσο, το συγκεκριμένο κείμενο -πέρα από τον έξυπνο τρόπο που διαχειρίζεται τα προβλήματα των ζευγαριών στην εποχή μας- δεν αποφύγει την άσκοπη φλυαρία. Ιδιαίτερα στον παρατεταμένο επεξηγηματικό του επίλογο.

Η ιστορία αφορά δύο ζευγάρια που, όπως συνηθίζουν εδώ και χρόνια, συναντώνται για να δειπνήσουν μαζί. Όμως, αυτή τη φορά όλα είναι διαφορετικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CLICK AT LIFE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!