Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Click at Life]: Πόσο «βασισμένες σε αληθινά γεγονότα» είναι οι μεγάλες επιτυχίες του Χόλιγουντ;
[Click at Life]: Πόσο «βασισμένες σε αληθινά γεγονότα» είναι οι μεγάλες επιτυχίες του Χόλιγουντ;

[Click at Life]: Πόσο «βασισμένες σε αληθινά γεγονότα» είναι οι μεγάλες επιτυχίες του Χόλιγουντ;

Νέα έρευνα αποκαλύπτει την ιστορική ακρίβεια των ταινιών που υπήρξαν υποψήφιες για Όσκαρ από το 2010.

Ο Μαρκ Τουέιν φέρεται να είχε πει κάποτε: «Ποτέ μην αφήνεις την αλήθεια να σου χαλάσει μια ωραία ιστορία» και μια έρευνα αποφάσισε να δείξει κατά πόσο ισχύει αυτό, εξετάζοντας την ιστορική ακρίβεια των πρόσφατων υποψήφιων ταινιών για Όσκαρ. Η έρευνα του Information Is Beautiful εξετάζει σκηνή προς σκηνή την ιστορική ακρίβεια ταινιών –οι οποίες είναι «βασισμένες σε αληθινά γεγονότα»– σε ποσοστιαία μορφή. Σε αυτές τις ταινίες συμπεριλαμβάνονται ο «Λόγος του βασιλιά» που απέσπασε το Όσκαρ καλύτερης ταινίας το 2010, καθώς και και το φετινό «Μεγάλο Σορτάρισμα».

Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα, η «Σέλμα », ταινία για τη ζωή του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ βρίσκεται στην κορυφή της τελικής λίστας, με ποσοστό ιστορικής ακρίβειας 100%. Στον αντίποδα της τελικής λίστας είναι το «Παιχνίδι της μίμησης» για τη ζωή του Άλαν Τούρινγκ με μόλις 41% ποσοστό ακρίβειας. Οι ερευνητές αναγνώρισαν μεν ότι είναι δύσκολο να συμπιεστεί η πολυπλοκότητα της μηχανής Enigma και της κρυπτογραφίας γενικότερα σε μια ταινία, αλλά θεώρησαν ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση «ξέσκισαν τα ιστορικά αρχεία».

Το «Spotlight », που απέσπασε το φετινό Όσκαρ καλύτερης ταινίας, είχε ποσοστό ιστορικής ακρίβειας 81.6%, το προαναφερθέν «Μεγάλο Σορτάρισμα» 91.4%, το «12 χρόνια σκλάβος» 88.1% και το «Ο Λύκος της Γουόλ Στριτ» 74.6%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CLICK AT LIFE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!