Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Click at Life]: Η οδός Ευρυπίδου υποδέχτηκε ένα νέο πολιτιστικό χώρο
[Click at Life]: Η οδός Ευρυπίδου υποδέχτηκε ένα νέο πολιτιστικό χώρο

[Click at Life]: Η οδός Ευρυπίδου υποδέχτηκε ένα νέο πολιτιστικό χώρο

Τα εγκαίνια έγιναν με την έκθεση του Βαγγέλη Τζερτζίνη «Sea(e)scapes of Greece 2014-2016: The years of crisis».

Στον αριθμό 30 της οδού Ευριπίδου, μεταξύ Αιόλου και Αθηνάς, στην καρδιά του εμπορικού τριγώνου, ένας νέος πολιτιστικός χώρος προσθέτει επιπλέον ρυθμό στη διαρκώς αυξανόμενη καλλιτεχνική δραστηριότητα του κέντρου της πόλης.

Στο δεύτερο όροφο μιας πρώην βιοτεχνίας έτοιμων ενδυμάτων, ένας ανακαινισμένος βιομηχανικός χώρος 200 τ.μ, φιλοδοξεί να αναζωογονήσει την εικαστική αλλά και ευρύτερα πολιτιστική ζωή της περιοχής. Το ε30 Art Space είναι ταυτισμένο ιδιοσυγκρασιακά με το αστικό περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται. Υιοθετεί το όνομά του από το αρχικό γράμμα της οδού Ευριπίδου και τον αριθμό 30 του δρόμου όπου εδρεύει το κτήριο.

O χώρος άνοιξε τις πόρτες του το Σάββατο 15 Οκτωβρίου στις 20.00, με τα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης του Βαγγέλη Τζερτζίνη. Αφορμή για την έκθεση, η πρωτοφανής κρίση που ξέσπασε στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Η σειρά των 45 ασπρόμαυρων φωτογραφικών έργων είναι η αλληγορική αποτύπωση μιας σκληρής μα και παράξενης πραγματικότητας. 

Η οπτική επαφή με το υγρό στοιχείο λειτουργεί ψυχαναλυτικά και γίνεται αφορμή μιας εικονικής απόδρασης. Σκέψεις ασπρόμαυρες, ιδεατές συνθήκες διαβίωσης, διέξοδα-αδιέξοδα, βίαιες αλλαγές στην καθημερινή μας ζωή συνθέτουν το σκηνικό μιας νέας καθημερινότητας που πρέπει να διαχειριστούμε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CLICK AT LIFE

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!