Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
25 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
26 °C 11 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Click at Life]: «Η Καίτε Κόλλβιτς παρουσιάζει μια σύντομη ιστορία της μοντέρνας τέχνης» της Έλενας Πέγκα στην Κύπρο
[Click at Life]: «Η Καίτε Κόλλβιτς παρουσιάζει μια σύντομη ιστορία της μοντέρνας τέχνης» της Έλενας Πέγκα στην Κύπρο

[Click at Life]: «Η Καίτε Κόλλβιτς παρουσιάζει μια σύντομη ιστορία της μοντέρνας τέχνης» της Έλενας Πέγκα στην Κύπρο

Θα παρουσιαστεί τον Νοέμβριο σε σκηνοθεσία Άντρης Κωνσταντίνου.

Εμπνευσμένο από τη ζωή και το έργο της Γερμανίδας χαράκτριας Καίτε Κόλλβιτς (1867-1945), το «Η Καίτε Κόλλβιτς παρουσιάζει μια σύντομη ιστορία της μοντέρνας τέχνης» της Έλενας Πέγκα είναι ένα θεατρικό έργο για ένα πρόσωπο, που θα παρουσιαστεί τον από 10 Νοεμβρίου στην Κύπρο. Την σκηνοθεσία του θα αναλάβει η Άντρη Κωνσταντίνου.

Λίγα λόγια για το έργο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Νεφέλη

Το φάντασμα της Κόλλβιτς εμφανίζεται σε μια γκαλερί στο Σόχο της τωρινής Νέας Υόρκης, καλεσμένο από μια γκαλερίστα που είχε την ιδέα να προσκαλέσει ένα νεκρό καλλιτέχνη για να μιλήσει για τη μοντέρνα τέχνη. Η Κόλλβιτς δεν είναι κατάλληλη να μιλήσει για τα ρεύματα της μοντέρνας τέχνης καθώς δεν τα παρακολουθούσε όταν ζούσε, ούτε βέβαια αφότου πέθανε το 1945. Όμως, ήθελε πολύ να επιστρέψει στον κόσμο των ζωντανών. Εικόνες από έργα προβάλλονται σε οθόνες γύρω της, καθώς η ίδια προσπαθεί να μας μεταδώσει τη δική της αίσθηση για την ιστορία, την τέχνη, το θάνατο και τους πολιτισμούς που γεννάει η Γερμανία και η Αμερική. Το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε στα αγγλικά στη Νέα Υόρκη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CLICK AT LIFE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!