Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Click at Life]: O Γιάννης Μηλιός στα ηνία του Φεστιβάλ Αθηνών κι Επιδαύρου
[Click at Life]: O Γιάννης Μηλιός στα ηνία του Φεστιβάλ Αθηνών κι Επιδαύρου

[Click at Life]: O Γιάννης Μηλιός στα ηνία του Φεστιβάλ Αθηνών κι Επιδαύρου

Η Υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, «ξήλωσε» το παλιό Διοικητικό Συμβούλιο του πολύπαθου φεστιβάλ και όρισε νέο με πρόεδρο τον καθηγητή του ΕΜΠ και πρώην στέλεχος του Σύριζα, Γιάννη Μηλιό.

«Η γνωστή ρήξη μεταξύ του Διοικητικού Συμβουλίου του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του είχε οδηγήσει τον θεσμό σε αδράνεια και ουσιαστικά, σε αδιέξοδο. Η απόφαση ορισμού νέου διοικητικού συμβουλίου ήταν αναγκαία ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή, σταθερή και εύρυθμη λειτουργία του Φεστιβάλ προς όφελος όλων», γράφει η σχετική ανακοίνωση.

Η ρήξη που αναφέρει η Υπουργός στην επιστολή της είχε ήδη αναδειχθεί κι από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του φεστιβάλ, Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο , στη συνέντευξη Τύπου για τον απολογισμό του 2016. Ο ίδιος είχε εμφανιστεί ανένδοτος, κάνοντας λόγο για το απειλητικό κλίμα που είχε εκλάβει από τα μέλη του Δ.Σ. και απειλώντας με παραίτηση αν δεν αλλάξει η σύστασή του.

Το εντόνως τεταμένο κλίμα μεταξύ Δ/ντή και Δ.Σ. μόνο περαιτέρω προβλήματα θα μπορούσε να φέρει, γι αυτό και η νέα υπουργός κυριολεκτικά ξήλωσε το παλιό Δ.Σ. ορίζοντας νέα μέλη και δίνοντας τα ηνία στον καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας του ΕΜΠ Γιάννη Μηλιό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CLICK AT LIFE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!