Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Click at Life]: Γιάννης Koυνέλλης-Δημήτρης Μυταράς: O χώρος της τέχνης θρηνεί δύο μεγάλες προσωπικότητες
[Click at Life]: Γιάννης Koυνέλλης-Δημήτρης Μυταράς: O χώρος της τέχνης θρηνεί δύο μεγάλες προσωπικότητες

[Click at Life]: Γιάννης Koυνέλλης-Δημήτρης Μυταράς: O χώρος της τέχνης θρηνεί δύο μεγάλες προσωπικότητες

Οι δύο εικαστικοί άφησαν την τελευταίας τους πνοή την ίδια μέρα, την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου, σε ηλικία 81 και 83 ετών αντίστοιχα.

Ο διεθνούς φήμης καλλιτέχνης Γιάννης Κουνέλλης υπήρξε ένας από τους κορυφαίους εκπροσώπους του μοντερνισμού με διεθνή καταξίωση στο εξωτερικό. Γεννήθηκε στον Πειραιά στις 23 Μαρτίου 1936, ωστόσο, από τη δεκαετία του ’50 κι έπειτα, πέρασε τη ζωή του στην Ιταλία, όπου διέπρεψε τόσο ως φοιτητής όσο και ως δημιουργός. Αποφοίτησε από την Ακαδημία Καλών Τεχνών της Ρώμης, ενώ από τη δεκαετία του 1960 αφιερώθηκε κυρίως στη ζωγραφική, επεκτείνοντας στη συνέχεια το έργο του και στη γλυπτική. Οι κριτικοί τέχνης τον ανέδειξαν σε έναν από τους κορυφαίους εκπροσώπους της επονομαζόμενης «arte povera», της οποίας θεωρήθηκε και «πατέρας».

Το 2005, τιμήθηκε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ως επίτιμος διδάκτορας στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής για το σημαντικό έργο του, τη διεθνή παρουσία του και την εξέχουσα θέση του στην μοντέρνα τέχνη.

Ο Δημήτρης Μυταράς ήταν ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες ζωγράφους, με διεθνή καταξίωση και μεγάλη παρακαταθήκη. Γεννήθηκε στην Χαλκίδα τον Ιούνιο του 1934 και σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (1953-1958) με καθηγητές τον Γιάννη Μόραλη και τον Σπύρο Παπαλουκά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CLICK AT LIFE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!