Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Click at Life]: Οι Einstürzende Neubauten επιστρέφουν στην Αθήνα για ένα μοναδικό «Greatest Hits» show
[Click at Life]: Οι Einstürzende Neubauten επιστρέφουν στην Αθήνα για ένα μοναδικό «Greatest Hits» show

[Click at Life]: Οι Einstürzende Neubauten επιστρέφουν στην Αθήνα για ένα μοναδικό «Greatest Hits» show

O Blixa Bargeld, o Alexander Hacke, o N.U. Unruh, o Rudolf Moser και o Jochen Arbeit θα παρουσιάσουν ζωντανά τα σημαντικότερα αποσπάσματα της πορείας τους, λίγο μετά την κυκλοφορία της πρώτης συλλογής με τις «μεγαλύτερες επιτυχίες» τους (το ειρωνικό πνεύμα υπήρχε ανέκαθεν στη δουλειά τους), το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στο Gazi Music Hall.

Πέρα από την παρουσία ορισμένων ακόμα βοηθητικών μουσικών, η μπάντα φέρνει μαζί της ένα φορτίο 800 κιλών που αποτελεί το χαρακτηριστικό «ηχητικό οπλοστάσιο» πάνω στο οποίο βασίζεται η δημιουργία της μουσικής τους που, όπως και αν χαρακτηρίζεται (industrial, post-industrial, experimental, avant-garde, noise), παραμένει δύσκολα συγκρίσιμη, για περισσότερα από 35 χρόνια!

Λόγω του μεγάλου μεγέθους της συγκεκριμένης παραγωγής, αλλά και της χρονικής της διάρκειας, δεν θα υπάρξει opening act.

Πολλοί νέοι και δημιουργικοί άνθρωποι που ζούσαν σε ένα καθεστώς εκτάκτου ανάγκης στο Δυτικό Βερολίνο της δεκαετίας του ’80 είχαν φτάσει στο σημείο να αντιλαμβάνονται αυτή την κατάσταση ως φυσιολογική. Ήταν μία περίοδος όπου όλα έμοιαζαν δυνατά. Έτσι, όταν ο Blixa Bargeld ρωτήθηκε αν θα τον ενδιέφερε να παίξει στο Moon Club, την 1η Απριλίου του 1980, εκείνος σκαρφίστηκε μία μπάντα με το όνομα Einstürzende Neubauten, αποδέχτηκε την πρόσκληση και κάλεσε μερικούς φίλους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CLICK AT LIFE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!