Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Click at Life]: «Αιχμαλωτίζοντας το φως: Φυτικός και υδάτινος κόσμος» στο Γιαπί
[Click at Life]: «Αιχμαλωτίζοντας το φως: Φυτικός και υδάτινος κόσμος» στο Γιαπί

[Click at Life]: «Αιχμαλωτίζοντας το φως: Φυτικός και υδάτινος κόσμος» στο Γιαπί

Η ΑΚΤ-ΕΙΝ παρουσιάζει την έκθεση γλυπτικής – ζωγραφικής των Βαγγέλη Πολύζου και Νικόλαου Χατζή στο χώρο εκδηλώσεων «ΓΙΑΠΙ».

Στο έργο των δύο καλλιτεχνών, ο φυτικός και υδάτινος κόσμος απορροφά το φως για να το μετουσιώσει σε χρώματα και φόρμες που γοητεύουν και παρηγορούν το βλέμμα. Δεν πρόκειται για απλή αναπαράσταση της φύσης αλλά επιχειρείται, μέσω αφαίρεσης, να αναδειχθεί η μορφοποιητική δύναμη που τη διέπει.

Ο Βαγγέλης Πολύζος
Γεννήθηκε στον Τσόπελα Πραμάντων Ιωαννίνων. Στα δεκατρία του ακολουθεί τα τελευταία συνάφια των πετράδων μαστόρων στα χωριά της Θεσσαλίας. Στα εικοσιοκτώ του εγκαταλείπει την οικοδομή και αναζητεί την προσωπική του έκφραση στο κόσμημα και τη γλυπτική. Είναι μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου. Έχει παρουσιάσει πολλές ατομικές και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις  στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Όπως δηλώνει ο Κωσταντίνος Μπάσιος: « Η βιωματική του συσχέτιση με τον φυτικό κόσμο, δεν τον οδηγεί στην πιστότερη δυνατή έκφραση της εντύπωσής του, αλλά αντίθετα, διαγράφοντας και απορρίπτοντας τυποποιημένα μέσα και χρησιμοποιημένους τρόπους, προβαίνει σε θαρραλέες αφαιρέσεις, που αναδεικνύουν την βαθύτερη οργανική υπόσταση της φύσης. Η δουλειά του Βαγγέλη Πολύζου, μας εξηγεί και μας διδάσκει πως ένας μετασχηματισμός (ύλης, μεγέθους και έμπνευσης) μπορεί ακόμα να μας σαγηνεύει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CLICK AT LIFE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!