Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
27 °C 8 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
23 °C 5 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Click at Life]: Το «Damn.» του Kendrick Lamar κέρδισε το βραβείο Pulitzer μουσικής
[Click at Life]: Το «Damn.» του Kendrick Lamar κέρδισε το βραβείο Pulitzer μουσικής

[Click at Life]: Το «Damn.» του Kendrick Lamar κέρδισε το βραβείο Pulitzer μουσικής

Πρώτη φορά στα 75 χρόνια ιστορίας του θεσμού απονέμεται το σχετικό βραβείο σε hip-hop δίσκο.

Μετά από πέντε βραβεία Grammy , ο Kendrick Lamar μπορεί πλέον να προσθέσει και ένα βραβείο Pulitzer μουσικής για τον δίσκο του, «Damn.» , στη συλλογή του. Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού εκθείασε τον δίσκο του Lamar για τη«λαϊκή αυθεντικότητα και τον ρυθμικό δυναμισμό» στην καταγραφή και περιγραφή της πολύπλοκης ζωής των Αφροαμερικανών της εποχής.

Το βραβείο τυπικά απονέμεται σε δίσκους κλασσικής μουσικής ή jazz, οπότε το επίτευγμα το ράπερ είναι αξιοσημείωτο. «Είμαστε πολύ περήφανοι για αυτήν της επιλογή. Σημαίνει πως η κριτική επιτροπή και το σύστημα αξιολόγησης του διοικητικού συμβουλίου εργάστηκαν όπως έπρεπε και η καλύτερη δουλειά βραβεύτηκε με το βραβείο Pulitzer» δήλωσε η διαχειρίστρια του βραβείου, Dana Canedy, συμπληρώνοντας πως «είναι μια μεγάλη στιγμή για τη hip-hop μουσική και μια μεγάλη στιγμή για τα Pultizer».

Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού αποτελείτο από την βιολίστρια Regina Carter, τον διευθυντή στο Metropolitan Opera Paul Cremο, την καθηγήτρια φιλολογίας και αφροαμερικανικών σπουδών Farah Jasmine Griffin, τον κριτικό μουσικής David Hadju και τον συνθέτη David Lang. Κανένα από τα μέλη της επιτροπής δεν είχε ακούσει τον δίσκο του Kendrick Lamar πριν τις διαβουλεύσεις και συζητήσεις τους.

Ένα από τα ενδιαφέροντα στοιχεία του «Damn.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CLICK AT LIFE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!