Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 3 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Click at Life]: «Χειμωνιάτικο Παραμύθι» από τον Θανάση Σαράντο στο Από Μηχανής Θέατρο
[Click at Life]: «Χειμωνιάτικο Παραμύθι» από τον Θανάση Σαράντο στο Από Μηχανής Θέατρο

[Click at Life]: «Χειμωνιάτικο Παραμύθι» από τον Θανάση Σαράντο στο Από Μηχανής Θέατρο

Η ιστορία ενός παρανοϊκού βασιλιά που οδήγησε την οικογένειά του στην καταστροφή.

Ενα από τα λιγότερα γνωστά έργα του Σαίξπηρ, το «Χειμωνιάτικο Παραμύθι» θα παρουσίασει αυτήν την άνοιξη στο Από Μηχανής Θέατρο ο σκηνοθέτης – ηθοποιός, Θανάσης Σαράντος.

Πρόκειται για ένα αλλόκοτο παραμύθι, την ιστορία του ζηλόφθονου βασιλιά Λεόντιου που τα άρρωστα συναισθήματά του για την ωραία σύζυγό του (και πιστή εν τέλει) Ερμιόνη γίνονται η αιτία για 16 χρόνια δυστυχίας και μοναξιάς. Ο Λεόντιος τυφλωμένος από ζήλεια και διψώντας για εκδίκηση θα οδηγήσει την “άπιστη” στη φυλακή, το παιδί του και τους έμπιστους τους στην εξορία βυθίζοντας ταυτόχρονα τον ίδιο στην απόλυτη μοναξιά και απελπισία. Όμως, όπως η ζωή δίνει και δεύτερες ίσως και τρίτες ευκαιρίες, έτσι και ο Σαίξπηρ δίνει στον άτεγκτο βασιλιά την ευκαιρία να μετανοιώσει, να τον συγχωρέσουν αυτοί που αδίκησε και να αγαπήσει και να αγαπηθεί ξανά.

Λίγα λόγια για το έργο

Ο Σαίξπηρ έγραψε «Χειμωνιάτικο παραμύθι», ένα από τα σπουδαιότερά του έργα, κατά την ίδια περίοδο με την «Τρικυμία», ανατρέποντας όλους τους κανόνες που ακολουθεί η τελευταία. Η ενότητα του χρόνου, του τόπου και της δράσης χάνεται μέσα σε ένα ταξίδι που διαρκεί δεκαέξι ολόκληρα χρόνια ανά την Ευρώπη, από την αυλή στην εξοχή, από την τραγωδία στην κωμωδία.

Μαζί με τον «Περικλή», τον «Κυμβελίνο», την «Τρικυμία» και τον «Ερρίκο Η’», το «Χειμωνιάτικο παραμύθι» ανήκει στα έργα της τελευταίας συγγραφικής περιόδου του Σαίξπηρ, έργα που έχουν πολλές γλωσσικές, στιχουργικές, υφολογικές και θεματικές ομοιότητες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CLICK AT LIFE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!