Κυριακή, 30 Απριλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Click at Life]: Ο Bob Dylan και τέσσερις ακόμη ποιητές της μουσικής
[Click at Life]: Ο Bob Dylan και τέσσερις ακόμη ποιητές της μουσικής

[Click at Life]: Ο Bob Dylan και τέσσερις ακόμη ποιητές της μουσικής

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποιήσης σας παρουσίαζουμε μερικούς από τους πιο γνωστούς και αγαπημένους μας καλλιτέχνες που εκτός από συγκλονιστικά τραγούδια, κατάφεραν να αποδώσουν τις ανησυχίες τους και μέσα από μοναδικά ποιήματα.

Bob Dylan

Η λίστα δε θα μπορούσε να μην ξεκινά με τον μεγάλο αυτόν καλλιτέχνη που κατάφερε να πάρει φέτος και το Nobel Λογοτεχνίας για την τεράστια αξία των στίχων του. Η ποίηση είναι κάτι που απασχολεί τον Dylan από την αρχή της καριέρας του, γι αυτό και πάντα έθετε μέσα από τα τραγούδια του καίρια κοινωνικά ζητήματα, καυτηριάζοντας όσα τον απασχολούσαν με αλληγορίες και μεταφορές που δεν ήταν πάντα ευδιάκριτες. Πλέον οι στίχοι του έχουν φτάσει να διδάσκονται σε Πανεπιστήμια.

Patti Smith

Την αποκαλούν «ποιήτρια της ροκ», και όχι άδικα, αφού, εκτός των ποιητικών συλλογών που έχει εκδώσει, ο λυρισμός είναι γενικώς διάχυτος στα τραγούδια της. Η ίδια άλλωστε θεωρεί τον εαυτό της πρώτα ποιήτρια και μετά μουσικό. Η συλλογή «Auguries of Innocence» που κυκλοφορόρησε το 2005, ήταν το ένατο βιβλίο της και ίσως η καλύτερη μέχρι στιγμής δουλειά της πάνω στην ποίηση.

 Joni Mitchell

Στη συλλογή «Joni Mitchell-The Complete Poems and Lyrics», καταφαίνεται, μέσα από 300 περίπου κομμάτια, το ταλέντο της τραγουδίστριας και στον γραπτό λόγο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CLICK AT LIFE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!