Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 10 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 10 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Click at Life]: Αποκριάτικα διηγήματα του Παπαδιαμάντη με τον Άρη Ρέτσο
[Click at Life]: Αποκριάτικα διηγήματα του Παπαδιαμάντη με τον Άρη Ρέτσο

[Click at Life]: Αποκριάτικα διηγήματα του Παπαδιαμάντη με τον Άρη Ρέτσο

Λόγος – Εικόνα – Μουσική. Ένα αφηγηματικό ταξίδι με ταυτόχρονη προβολή εικόνων και μουσική Σκαλκώτα.

Ο Άρης Ρέτσος μάς ταξιδεύει στον σαγηνευτικό κόσμο του Παπαδιαμάντη, αυτή τη φορά με τρία διηγήματα για τις Απόκριες. Οι Παραπονεμένες, Οι λίρες του Ζάχου και Το κουκούλωμα, και ιδίως ο περίτεχνος τρόπος επεξεργασίας του κωμικού στοιχείου από τον μεγάλο συγγραφέα θα παρουσιαστούν το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018, στον Πολυχώρο Τέχνης «Αλεξάνδρεια».

Γρήγοροι ρυθμοί, αιφνιδιαστικά σύγχρονη γραφή και υπέροχο ‘Παπαδιαμαντικό’ χιούμορ. Σε σκληρούς καιρούς, ο διάχυτος ανεπιτήδευτος ανθρωπισμός του και το κέφι του, προσφέρουν ψυχική «δροσιά» και απελευθέρωση.

Λέξεις, προτάσεις, μετεωρισμοί, χνάρια ανθρώπων, χαρές και σάτιρα, φωτίζουν τον Μέγα μικρόκοσμο και τα Πάθη των ”απλών ανθρώπων” του Σκιαθίτη συγγραφέα, αποκαλύπτοντας παράλληλα και τον δικό μας κόσμο. Όλη η εσωτερική ένταση και το κέφι του μας απελευθερώνουν, μας παρηγορούν και μας χαροποιούν. Ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης μας οδηγεί με το απαράμιλλο ύφος και ήθος της γλώσσας του σε άλλες εποχές και σε μια Ελλάδα τόσο μακρινή… όσο και κοντινή, διδάσκοντάς μας σιωπηλά.

Λόγος – Εικόνα – Μουσική. Ένα αφηγηματικό ταξίδι Λόγου και Ποίησης με ταυτόχρονη προβολή εντυπωσιακών εικόνων ανθρώπων και τόπων της καθημερινότητας στα τέλη 19ου-αρχές 20ου αιώνα. Αυτό το ταξίδι συνοδεύουν μουσικά συγχορδίες του Νίκου Σκαλκώτα.

Info
Πολυχώρος Τέχνης «Αλεξάνδρεια» (Σπάρτης 14, Πλατεία Αμερικής, ΑΘΗΝΑ. τηλ. 2108673655).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CLICK AT LIFE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!