Δευτέρα, 28 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Click at Life]: «Άμλετ» για λίγο ακόμα στο Άνεσις και μετά περιοδεία
[Click at Life]: «Άμλετ» για λίγο ακόμα στο Άνεσις και μετά περιοδεία

[Click at Life]: «Άμλετ» για λίγο ακόμα στο Άνεσις και μετά περιοδεία

Τους καλοκαιρινούς μήνες, η παράσταση του Λεβάν Τσουλάτζε θα ταξιδέψει εκτός Αθηνών, με πρώτο σταθμό το Ηράκλειο Κρήτης.

Συζητήθηκε από το κοινό, συγκίνησε, δίχασε, εντυπωσίασε, προκάλεσε. Η παράσταση «Άμλετ» σε σκηνοθεσία Λεβάν Τσουλάτζε, που χαρακτηρίστηκε ως must see από μερίδα των κριτικών, θα παίζεται για έξι ακόμα παραστάσεις στο θέατρο Άνεσις. Από τον προσεχή Σεπτέμβριο η παράσταση θα επιστρέψει στην αθηναϊκή σκηνή των Αμπελοκήπων για συγκεκριμένο αριθμό παραστάσεων, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες θα ταξιδέψει εκτός Αθηνών, με πρώτο σταθμό το Ηράκλειο Κρήτης στις 9 και 10 Ιουνίου.

Λίγα λόγια για το έργο

Ο Άμλετ, φαίνεται να γράφτηκε στα 1601, να πρωτοπαρουσιάστηκε σύμφωνα με την παλαιότερη καταγραφή τον Ιούλιο του 1602 ενώ παίχτηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 1937, από το Εθνικό Θέατρο, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Ροντήρη. Για τον ίδιο τον Ουίλιαμ Σαίξπηρ και τα γεγονότα που φαίνονται να συνέπεσαν χρονικά με τη συγγραφή του έργου επηρεάζοντας τον ίδιο, γνωρίζουμε τη συνωμοσία του Έσσεξ (Φεβρουάριος 1601) με συνέπεια να φυλακιστεί ο προσωπικός φίλος και μέντορας του Σαίξπηρ, Κόμης του Σαουθάμπτον, και το θάνατο του πατέρα του (1601), επιφορτίζοντας τον με δυσάρεστα οικογενειακά βάρη. (Ιστορία και δραματολογία του Ευρωπαϊκού θεάτρου, Από την Αναγέννηση στον 18ο αιώνα, Α.Ταμπάκη, Μ.Σπυριδοπούλου, Α.Αλτουβά, ΣΕΑΒ, 2015, σσ.68-73)

Η υπόθεση

Ο Βασιλιάς της Δανίας πεθαίνει απροσδόκητα και στη θέση του αναλαμβάνει χρέη Βασιλέα ο αδερφός του Κλαύδιος αφού πρώτα παντρευτεί τη χήρα Βασίλισσα, Γερτρούδη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CLICK AT LIFE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!