Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Click at Life]: Η άγνωστη, οικεία Αθήνα με το παράθυρο ως εικαστικό πλαίσιο
[Click at Life]: Η άγνωστη, οικεία Αθήνα με το παράθυρο ως εικαστικό πλαίσιο

[Click at Life]: Η άγνωστη, οικεία Αθήνα με το παράθυρο ως εικαστικό πλαίσιο

Το φωτογραφικό αφιέρωμα της Γιάννας Ανδρεάδη με τίτλο «Αθήνα-Θέα-Παράθυρα στην πόλη» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άγρα.

Με την ευκαιρία της έκθεσης του συμμετοχικού φωτογραφικού έργου της Γιάννας Ανδρεάδη στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138), που εγκαινιάζεται την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016, κυκλοφορεί το βιβλίο με 180 φωτογραφίες και κείμενα των Jean-Christophe Bailly, Γιάννη Τσιώμη, Ντένη Ζαχαρόπουλου και Aude Mathé.
Το συμμετοχικό φωτογραφικό έργο της Γιάννας Ανδρεάδη ΑΘΗΝΑ ΘΕΑ / Παράθυρα στην πόλη παρουσιάζει μία άγνωστη αλλά και οικεία όψη της Αθήνας μέσα από τα παράθυρα και τα διαφορετικά βλέμματα των κατοίκων της. Αποκαλύπτει τον ιδιαίτερο και πολύπλοκο χαρακτήρα της πόλης συνθέτοντας μία συλλογική εικόνα μακριά από τα αναμενόμενα κλισέ.

Το έργο ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2013, μέσω του Facebook καλώντας τους Αθηναίους να φωτογραφήσουν τη θέα της πόλης μέσα από το παράθυρό τους. Βασική προϋπόθεση, το παράθυρο ή έστω τμήμα του να πλαισιώνει την εικόνα έτσι ώστε η σχέση εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, ιδιωτικού και δημόσιου να είναι πάντα εμφανής. Η λήψη έπρεπε να είναι κατά προτίμηση μετωπική, χωρίς προοπτική παραμόρφωση, σαν την «αρχιτεκτονική» φωτογραφία που αναδεικνύει αστικό τοπίο. Από τις 10.000 φωτογραφίες που έχει ληφθεί μέχρι τώρα, έχει δημοσιευτεί μια επιλογή από 1.870 λήψεις από 520 συμμετέχοντες, μεταξύ των οποίων και πολλοί εικαστικοί και φωτογράφοι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CLICK AT LIFE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!