Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Click at Life]: 20 χρόνια street art στην γκαλερί της Σαρρή 12
[Click at Life]: 20 χρόνια street art στην γκαλερί της Σαρρή 12

[Click at Life]: 20 χρόνια street art στην γκαλερί της Σαρρή 12

Στην πρώτη του ατομική έκθεση με τίτλο «Curving the World-Καμπυλώνοντας τον κόσμο», ο Δημήτρης Ναϊπλής (N_Grams)παρουσιάζει μία συλλογή έργων από την εικοσαετή ενασχόλησή του με τον χώρο της Street Art.

Ο κορμός του συνολικού του έργου συνδέει με αφηρημένο τρόπο φαινόμενα που γεννάει η τέχνη του δρόμου στο αστικό τοπίο με φαινόμενα της απεραντοσύνης του σύμπαντος, παρουσιάζοντας κομμάτια που καταγράφουν μια αλλεπάλληλη χορογραφία προκαθορισμένων πράξεων που χάνονται στο χάος.

Το σπρέυ είναι ένα αναγνωρίσιμο σύμβολο/όπλο του καλλιτέχνη του δρόμου. Η αποσύνθεση του ενδιάμεσου κόσμου μπορεί να αποκαλύψει τις πιέσεις που τον ωθούν ώστε να εκραγεί και να μεταμορφωθεί μέσα από αυτόν καθώς και πέρα από αυτόν. Μια φιλοσοφική εξερεύνηση ενός διαφορετικού χρόνου, μέσα από την μορφολογία των υλικών και τις μεταμορφωτικές συμπεριφορές τους οι οποίες διερευνώνται και αναλύονται ως προς μία υπάρχων εσωτερική σχέση – σύνδεση μεταξύ όλων των πραγμάτων του κόσμου, ανεξάρτητα από την κλίμακα και τη μορφή.

Αυτό που μετράει είναι η πεμπτουσία της ίδιας της ύλης, επομένως η ταυτότητα των υλικών δεν είναι καθηλωμένη στην κατάσταση της ύπαρξης της. Η ρευστή ερμηνεία και το περιεχόμενο προτείνουν μία ελευθερία για ανασχηματισμό του δρόμου που οδηγεί προς τα εμπρός καμπυλώνοντας τον κόσμο μακριά από εκεί που μπορεί να οδηγείται.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CLICK AT LIFE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!