Δευτέρα, 21 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Ο Ζούκερμπεργκ ζήτησε συγγνώμη ενώπιον του Κογκρέσου, αλλά άφησε αναπάντητα ερωτήματα
[Capital]: Ο Ζούκερμπεργκ ζήτησε συγγνώμη ενώπιον του Κογκρέσου, αλλά άφησε αναπάντητα ερωτήματα

[Capital]: Ο Ζούκερμπεργκ ζήτησε συγγνώμη ενώπιον του Κογκρέσου, αλλά άφησε αναπάντητα ερωτήματα

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ πέρασε την πρώτη από τις δύο ακροάσεις του ενώπιον του Κονγκρέσου αποφεύγοντας να δεσμευθεί για την ανάγκη επιβολής ρυθμιστικού πλαισίου επί του Facebook ή για την αλλαγή στο modus operandi. Κατά τη διάρκεια της ακρόασης που διήρκεσε πέντε ώρες ο Ζούκερμπεργκ επανέλαβε ότι ζητά συγγνώμη για μία σειρά σκανδάλων που προέκυψαν από τη λειτουργία της πλατφόρμας, είτε πρόκειται για την έλλειψη προστασίας δεδομένων είτε για την εκμετάλλευση του δικτύου με στόχο τον επηρεασμό των αμερικανικών προεδρικών εκλογών.

Απέναντι στους 44 γερουσιαστές των Επιτροπών Εμπορίου και Δικαιοσύνης της αμερικανικής Γερουσίας που του ζητούσαν εξηγήσεις για τη διαχείριση της κακής χρήσης, την έλλειψη προστασίας δεδομένων ή την χειραγώγηση για πολιτικούς σκοπούς της πλατφόρμας, ο νεαρός ιδρυτής του Facebook δεν υποχώρησε στις θέσεις του, ενώ άφησε χωρίς απάντηση ορισμένες ερωτήσεις.

Έχοντας αλλάξει το συνηθισμένο του T-shirt με σκούρο κοστούμι και γραβάτα ζήτησε και πάλι προσωπικά συγγνώμη για το ότι δεν κατάλαβε εγκαίρως σε ποιο βαθμό το Facebook μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κακούς σκοπούς. “Ηταν λάθος μου. Λυπάμαι”.

“Θα πάρει καιρό για να φέρουμε σε πέρας όλες τις αναγκαίες αλλαγές για τον περιορισμό της κακής χρήσης”, είπε συνοψίζοντας τα μέτρα που έχουν ληφθεί και θα ληφθούν προς αυτήν την κατεύθυνση από την εταιρεία του.

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ απάντησε διεξοδικά στις περισσότερες απαντήσεις, αλλά επανειλημμένως έδειξε και ότι δεν καταλαβαίνει ή χάνει την υπομονή του μπροστά σε γερουσιαστές που έδειχναν να μην κατέχουν τα τεχνικά ζητήματα της συζήτησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!