Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Zητείται πολιτική λύση στο αδιέξοδο του νέου Εργασιακού
[Capital]: Zητείται πολιτική λύση στο αδιέξοδο του νέου Εργασιακού

[Capital]: Zητείται πολιτική λύση στο αδιέξοδο του νέου Εργασιακού

Του Δημήτρη Κατσαγάνη
Πριν αλέκτωρ φωνήσαι… τρις και ακόμα και οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί φαίνεται πως “αρνούνται ” την Υπ. Εργασίας, κα. Έφη Αχτσιόγλου και μάλιστα την ώρα που αυτή βρισκόταν στην έδρα τους , στις Βρυξέλλες.

Η ίδια φαίνεται πως αντιλήφθηκε πως δεν προβλέπεται να υπάρξει τεχνική συμφωνία και για το νέο Εργασιακό μεταξύ κυβέρνησης -θεσμών μέχρι αύριο (όπως ζήτησε προχθές ο κ. Μοσχοβισί από την Αθήνα), καθώς μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον επικεφαλής της ομάδας των Σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κ.Πιτέλα δήλωσε πως το νέο εργασιακό είναι “βαθιά πολιτικό” και “κομβικό” ζήτημα και, άρα, ως τέτοιο θα συζητηθεί στο Eurogroup της Δευτέρας 5 Δεκεμβρίου.

Έτσι η εκτίμηση της κας Αχτσιόγλου ευθυγραμμίστηκε, αν και με μία μέρα καθυστέρηση με εκείνη που την οποία έκανε χθες κορυφαίο στέλεχος της ευρωζώνης, σύμφωνα με την οποία το εργασιακό δεν θα λυθεί σε τεχνικό επίπεδο (δηλ. μέχρι αύριο όπως είχε θέσει ως τελεσίγραφο ο κ. Μοσκοβισί), αλλά σε ανώτερο (σ.σ. πολιτικό) επίπεδο.

Το ίδιο στέλεχος επισήμανε πως αν παραμείνει μόνο ένα θέμα ανοιχτό ως τη Δευτέρα, το οποίο είναι “πολιτικά ευαίσθητο”, είναι βέβαιος ότι θα συζητηθεί στο Eurogroup”.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!