Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Xiaomi: Μοιρασμένη μεταξύ Χονγκ Κονγκ και Σαγκάης η IPO, με στόχο τα 10 δισ. δολ.
[Capital]: Xiaomi: Μοιρασμένη μεταξύ Χονγκ Κονγκ και Σαγκάης η IPO, με στόχο τα 10 δισ. δολ.

[Capital]: Xiaomi: Μοιρασμένη μεταξύ Χονγκ Κονγκ και Σαγκάης η IPO, με στόχο τα 10 δισ. δολ.

Η Xiaomi ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον οι μισές μετοχές της Αρχικής Δημόσιας Προσφοράς (IPO) της θα πωληθούν στην ηπειρωτική Κίνα, μέσω του χρηματιστηρίου της Σαγκάης.

Η εταιρεία, με έδρα το Πεκίνο, υπολογίζει τα κεφάλαια που θα αντλήσει να αντιστοιχούν τουλάχιστον στο 7% της κεφαλαιοποίησής της, που αναμένει να αγγίξει τα 100 δισ. δολάρια.

Οι μετοχές της Αρχικής (IPO) θα “μοιραστούν” μεταξύ των χρηματιστηρίων Χονγκ Κονγκ και Σαγκάης, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Bloomberg.

Η ανακοίνωση της Xiaomi θεωρείται ψήφος εμπιστοσύνης στην προσπάθεια της Κίνας να εισαγάγει τους μεγάλους “παίκτες” του χώρου της τεχνολογίας στο κινεζικό χρηματιστήριο και να δώσει σε Κινέζους επενδυτές την ευκαιρία να αυξήσουν τη συμμετοχή τους στο μετοχικό τους κεφάλαιο.

Στόχος της εταιρείας είναι μια αποτίμηση της τάξης των 75 δισ. δολαρίων, με αναλυτές της JPMorgan, της Morgan Stanley και της CLSA – οι οποίες έχουν ενεργό συμμετοχή στην οργάνωση της IPO – να την τοποθετούν μεταξύ 65 και 100 δισ., ανάλογα με τους δείκτες μέτρησης.

Η εταιρεία, της οποίας η πορεία ξεκίνησε το 2010, τονίζει ότι τα κεφάλαια τα οποία θα αντλήσει από την IPO θα επενδυθούν στην επέκτασή των δραστηριοτήτων της πέραν της Κίνας, καθώς και στην έρευνα και ανάπτυξη νέων συσκευών και υπηρεσιών.

Η Xiaomi επιβίωσε ενός δύσκολου 2016 και επέστρεψε στην κερδοφορία το 2017, αναδιαρθρώνοντας το μοντέλο πωλήσεών της και επεκτεινόμενη στην Ινδία, όπου “παλεύει” για την πρωτιά στις πωλήσεις με την Samsung.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!