Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής
[Capital]: Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής

[Capital]: Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής

Της Νένας Μαλλιάρα

Τις διαδικασίες για τη διάθεση τουλάχιστον του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής, έχει ξεκινήσει η Εθνική Τράπεζα , στο πλαίσιο της υλοποίησης του πλάνου αναδιάρθρωσης που προβλέπει πώληση του πλειοψηφικού ποσοστού της ασφαλιστικής εταιρίας μέχρι τα τέλη του 2017.

Όπως είχε γράψει το Capital.gr, η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας διαπραγματεύθηκε με τον SSM και την DGComp τον στόχο πώλησης της συγκεκριμένης θυγατρικής, επιδιώκοντας ακόμη και την εξαίρεση της Εθνικής Ασφαλιστικής από τις δεσμεύσεις απομόχλευσης ή έστω τη μείωση του προς διάθεση ποσοστού στο 40%. Η διαπραγματευτική προσπάθεια δεν έχει ακόμη εγκαταλειφθεί, ωστόσο η τράπεζα υποχρεούται να ξεκινήσει τις διαδικασίες πώλησης, δεδομένου ότι ο SSM έχει ζητήσει από τις τράπεζες απτά δείγματα των κινήσεων που σχεδιάζουν για την πώληση θυγατρικών.

Στο πλαίσιο αυτό, η Εθνική Τράπεζα έχει προσλάβει ως συμβούλους πώλησης για την Εθνική Ασφαλιστική τις Goldman Sachs και Morgan Stanley, ενώ ρόλο ενδιάμεσου μεσολαβητή έχει η Ernst & Young. Στην παρούσα φάση, οι πληροφορίες αναφέρουν πως συντάσσονται νέο business plan και αναλογιστική μελέτη, ενώ δεν αποκλείεται στις αρχές του 2017 να υπάρξουν και μη δεσμευτικές προσφορές.

Σε εξέλιξη βρίσκονται παράλληλα αλλαγές στο οργανόγραμμα της Εθνικής Ασφαλιστικής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!