Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: WSJ: Το σχέδιο του ESM για μείωση του χρέους κατά 21,8% του ΑΕΠ έως το 2060
[Capital]: WSJ: Το σχέδιο του ESM για μείωση του χρέους κατά 21,8% του ΑΕΠ έως το 2060

[Capital]: WSJ: Το σχέδιο του ESM για μείωση του χρέους κατά 21,8% του ΑΕΠ έως το 2060

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 16:12

Οι εμπιστευτικές προτάσεις που θα παρουσιάσει ο ESM για την Ελλάδα , θα μπορούσαν να μειώσουν το βάρος χρέους της χώρας κατά το ένα πέμπτο το 2060, αναφέρει η The Wall Street Journal.

Ένα εξασέλιδο έγγραφο με ημερομηνία 25 Νοεμβρίου που έχει στην κατοχή της η εφημερίδα, και έχει καταρτίσει ο ESM , περιγράφει τα μέτρα τα οποία θα μπορούσαν να ληφθούν στο προσεχές μέλλον για να μειωθεί το μεγάλο φορτίου χρέους της Ελλάδας .

Το έγγραφο προτείνει την ελάφρυνση του χρέους με την επιμήκυνση ωριμάνσεων και το “κλείδωμα” των επιτοκίων σε κάποια από τα δάνεια της Ελλάδας, για να την προστατεύσει από μελλοντικές αυξήσεις επιτοκίων.

Η συνολική επίδραση αυτών των μέτρων το 2060, θα μείωνε την αναλογία του χρέους ως προς το ΑΕΠ κατά 21,8%.

Η επίσημη ανάλυση της ευρωζώνης τον Μάιο προέβλεπε ότι το χρέος ως προς το ΑΕΠ θα διαμορφωθεί στο 104,9% το 2060, σύμφωνα με το βασικό σενάριο που προβλέπει ότι η Ελλάδα εφαρμόζει πλήρως το πρόγραμμα διάσωσης.

“Αυτό είναι ένα έγγραφο εργασίας του ESM το οποίο δεν έχει ακόμη εγκριθεί από τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης. Το έγγραφο έρχεται ως απάντηση στην εντολή που έχει δοθεί στον ESM από τους ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης στις 25 Μαΐου για να εργαστεί για την βραχυπρόθεσμη, πρώτη δέσμη των μέτρων βελτίωσης της βιωσιμότητας χρέους της Ελλάδας”, τόνισε εκπρόσωπος του ESM.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!