Δευτέρα, 28 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Wood: Εκτός δείκτη MSCI Ελλάδας “βλέπει” την Folli Follie
[Capital]: Wood: Εκτός δείκτη MSCI Ελλάδας “βλέπει” την Folli Follie

[Capital]: Wood: Εκτός δείκτη MSCI Ελλάδας “βλέπει” την Folli Follie

Η ανακοίνωση της τριμηνιαίας αναθεώρησης των δεικτών MSCI σήμερα το βράδυ αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον από την αγορά, με τη μετοχή της Folli Follie να βρίσκεται στο επίκεντρο. Οι αλλαγές που θα γίνουν σήμερα θα έχουν ισχύ από την 1η Ιουνίου.

Θυμίζουμε πως εννέα μετοχές συμπεριλαμβάνονται στον δείκτη MSCI Greece Standard και συγκεκριμένα οι Alpha Bank, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Εθνική Τράπεζα, Jumbo , Τράπεζα Πειραιώς, Eurobank, Τιτάν και Folli Follie.

Σύμφωνα με την Wood υπάρχει πιθανότητα η Folli Follie να αφαιρεθεί από τον δείκτη, ενώ εκτιμά ότι θα προστεθεί η μετοχή της Motor Oil . Παράλληλα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της, η μετοχή της Jumbo θα δει το free float της να αυξάνεται κατά 5%.

Η Wood σημειώνει ότι στην αναθεώρηση των δεικτών του Φεβρουαρίου είχε υπογραμμίσει ότι η μετοχή της Folli Follie ήταν κοντά στην πόρτα της εξόδου από το δείκτη MSCI Greece. Λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις με την QCM και την σημαντική πτώση της τιμής των μετοχών της από τις 2 Μαΐου (-41% έως τις 9 Μαΐου) και την βουτιά στην κεφαλαιοποίησή της, ο κίνδυνος αφαίρεσής της αυτή τη φορά είναι μεγάλος. Αν η μετοχή όντως βγει από τον δείκτη, η Wood εκτιμά ότι οι παθητικές εκροές θα αγγίξουν τα 12,7 εκατ. δολ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!