Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Wall Street: Τάσεις σταθεροποίησης, ήπια πτωτικά ο Dow
[Capital]: Wall Street: Τάσεις σταθεροποίησης, ήπια πτωτικά ο Dow

[Capital]: Wall Street: Τάσεις σταθεροποίησης, ήπια πτωτικά ο Dow

Με απώλειες συνεχίζει και την Πέμπτη ο βιομηχανικός Dow Jones, εν μέσω έντασης στις εμπορικές σχέσεις των ΗΠΑ με βασικούς τους εμπορικούς εταίρους ανά τον κόσμο. Τάσεις σταθεροποίησης δείχνουν τεχνολογικός Nasdaq και S&P 500.

Η πίεση λόγω των τυμπάνων εμπορικού πολέμου έχει οδηγήσει τον Dow Jones σε απώλειες 1,9% μέσα στην εβδομάδα, με τον S&P 500 και τον Nasdaq να έχουν χάσει 2% και 3,2% αντίστοιχα.

“Μολονότι κατά το μεγαλύτερο μέρος του Ιουνίου, το αμερικανικό χρηματιστήριο εμφανιζόταν ως προορισμός για τοποθέτηση κεφαλαίων, γεγονός που δημιουργούσε κλίμα καθησυχασμού, καθώς και τη θεωρία ότι απλώς γινόταν ανακατανομή κεφαλαίων, στις τελευταίες συνεδριάσεις φαίνεται ότι η ρευστοποίηση είναι η κυρίαρχη τάση”, σημειώνει ο Michael Shaoul, πρόεδρος και CEO της Marketfield Asset Management.

Πίσω από την συγκεκριμένη τάση “βρίσκεται η σύγχυση και η ανησυχία από την απειλή των δασμών, του εμπορικού πολέμου και των περιορισμών στις επενδύσεις που επιβάλλονται σε σειρά κλάδων”, συμπληρώνει ο Shaoul.

Την Τετάρτη, αξιωματούχος της κυβέρνησης Τραμπ δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα βασιστεί στην Επιτροπή για τις Ξένες Επενδύσεις για να αντιμετωπίσει το ζήτημα των εξαγορών αμερικανικών επιχειρήσεων τεχνολογίας, των οποίων οι πατέντες κρίνονται ευαίσθητες και εθνικής σημασίας..

Ο πρόεδρος Τραμπ έχει ανοίξει μέτωπο όχι μόνο με την Κίνα, αλλά και με την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα απείλησε με δασμούς 20% στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα που εισάγονται στις ΗΠΑ.

Δείκτες – στατιστικά

Ο βιομηχανικός Dow Jones υποχωρεί 76,94 μονάδες (-0,32%) στις 24.040 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει 13,36 μονάδες (+0,18%) στις 7.458 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 ενισχύεται κατά 3,79 μονάδες (+0,11%) στις 2.701 μονάδες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!