Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Wall Street: Το Beige Book “έκλεψε” τα κέρδη που της χάρισε το πετρέλαιο
[Capital]: Wall Street: Το Beige Book “έκλεψε” τα κέρδη που της χάρισε το πετρέλαιο

[Capital]: Wall Street: Το Beige Book “έκλεψε” τα κέρδη που της χάρισε το πετρέλαιο

Σε αρνητικό έδαφος έκλεισε το αμερικανικό χρηματιστήριο, με τους S&P και Dow Jones να εγκαταλείπουν τα ενδοσυνεδριακά ρεκόρ που πέτυχαν στον απόηχο της ιστορικής συμφωνίας του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής πετρελαίου.

Το αρχικό κλίμα αισιοδοξίας αναστράφηκε μετά την έκθεση της Fed για την πορεία της οικονομίας των ΗΠΑ (Beige Book) που έδειξε συνέχιση της μετριοπαθούς επέκτασης το διάστημα μέχρι τις 18 Νοεμβρίου και μικρή επίπτωση στα πραγματικά μεγέθη από την εκλογή Trump. Παράλληλα, στο Beige Book γίνεται λόγος για ήπια αύξηση των μισθών την εξεταζόμενη περίοδο.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο Dow Jones ήταν ο μόνος δείκτης που κατάφερε να κλείσει οριακά σε θετικό έδαφος με κέρδη 0,01% στις 19.123,58 μονάδες λαμβάνοντας ώθηση από τις μετοχές του ενεργειακού κλάδου, ενώ ενδοσυνεδριακά βρέθηκε να ενισχύεται έως και 104 μονάδες.

Ο S&P υποχώρησε κατά 5,85 μονάδες ή 0,27% στις 2.198 μονάδες, ενώ ο Nasdaq που υποαπέδιδε καθ’όλη την διάρκεια της συνεδρίασης, έκλεισε με απώλειες 1,05% στις 5.323 μονάδες.

Δεν υπάρχουν σημάδια μετεκλογικής ευφορίας στην τελευταία έκθεση οικονομικών συνθηκών της Federal Reserve, η οποία είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας. Ο Nasdaq κέρδισε 2,7% το Νοέμβριο.

Στην αγορά των εμπορευμάτων, το πετρέλαιο σημείωσε άλμα άνω του 9% κλείνοντας μια ανάσα από τα 50 δολάρια το βαρέλι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!