Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
27 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
25 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Γ. Βρούτσης: Αποκαλύφθηκε η προσπάθεια της κυβέρνησης να εξαπατήσει Βουλή και εργαζομένους
[Capital]: Γ. Βρούτσης: Αποκαλύφθηκε η προσπάθεια της κυβέρνησης να εξαπατήσει Βουλή και εργαζομένους

[Capital]: Γ. Βρούτσης: Αποκαλύφθηκε η προσπάθεια της κυβέρνησης να εξαπατήσει Βουλή και εργαζομένους

Για “στάχτη στα μάτια”, που έριξε η κυβέρνηση, κάνει λόγο ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης, καθώς όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του, άλλα έγραφε ο Νόμος και άλλα η αιτιολογική έκθεση του άρθρου 16, περί “ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων”. Ο κ. Βούτσης κατηγορεί την κυβέρνηση για κρυφή αλλαγή των κειμένων, γεγονός που την καθιστά εκτεθειμένη απέναντι τους εργαζομένους και τη Βουλή.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση του αναφέρει τα εξής:

“Η προσπάθεια της Κυβέρνησης να εξαπατήσει τη Βουλή αλλά και τους εργαζόμενους, αποκαλύφθηκε.
Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, λίγο πριν την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας του τέταρτου Μνημονίου, προχώρησε στα κρυφά σε ουσιαστική αλλαγή του κειμένου της αιτιολογικής έκθεσης του άρθρου 16, περί “ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων”, χωρίς την παραμικρή εξήγηση και ενημέρωση της Βουλής.
Η επιχείρηση εξαπάτησης στήθηκε σε δυο φάσεις:
Αρχικά, άλλα έγραφε ο Νόμος και άλλα η αιτιολογική, με προφανή στόχο να ρίξουν “στάχτη στα μάτια” των εργαζομένων και της Βουλής.
Στη συνέχεια, με αλλαγή της τελευταίας στιγμής και χωρίς καμία ενημέρωση, άλλαξε το κείμενο της αιτιολογικής, γκρεμίζοντας τις προσδοκίες που οι ίδιοι είχαν καλλιεργήσει για λήξη του προγράμματος στις 20 – 8 – 2018 και επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!