Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
26 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
27 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Γ. Βρούτσης: Ανεξέλεγκτες οι διαστάσεις των ληξιπρόθεσμων στα ασφαλιστικά Ταμεία
[Capital]: Γ. Βρούτσης: Ανεξέλεγκτες οι διαστάσεις των ληξιπρόθεσμων στα ασφαλιστικά Ταμεία

[Capital]: Γ. Βρούτσης: Ανεξέλεγκτες οι διαστάσεις των ληξιπρόθεσμων στα ασφαλιστικά Ταμεία

Ερώτηση προς την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, αναφορικά με τις ανεξέλεγκτες διαστάσεις που έχουν λάβει οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά Ταμεία, κατέθεσε ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης.

Όπως τονίζει, από 1/1/2017 οι εξοντωτικές εισφορές εντείνουν ακόμη περισσότερο το πρόβλημα. Οι ασφαλισμένοι οδηγούνται σε απόγνωση και αδυνατούν, πλέον, να καταβάλλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές, με αποτέλεσμα να απειλούνται τόσο τα θεμέλια του συνταξιοδοτικού μας συστήματος όσο και η πορεία της βιωσιμότητας του.

Επικαλούμενος την τελευταία έκθεση του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), ο κ. Βρούτσης αναφέρει ότι τα ληξιπρόθεσμα έχουν εκτιναχθεί ανεξέλεγκτα στα 22,492 δισ. ευρώ, μετά την υπουργική απόφαση που εξέδωσε ο αρμόδιος υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, σύμφωνα με την οποία τα ασφαλιστικά Ταμεία υποχρεούνταν να μεταφέρουν άμεσα στο ΚΕΑΟ όλες τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους, ανεξαρτήτως ύψους και εισπραξιμότητας, συνεπώς και τις οφειλές κάτω των 5.000 ευρώ.

Παρόλα αυτά, όπως επισημαίνει ο κ. Βρούτσης, μεγάλο μέρος των ληξιπρόθεσμων –μέχρι 5.000 ευρώ- παραμένει στα Ταμεία και δεν έχει καταγραφεί, όπως θα έπρεπε, δημιουργώντας μια κρυφή “τρύπα” ληξιπρόθεσμων.

Με βάση τα παραπάνω, ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατία ζητεί να ενημερωθεί αναλυτικά από την κα. Αχτσιόγλου, για το συνολικό ύψος και πλήθος ληξιπρόθεσμων οφειλών έως 5.000€ μέχρι 1/6/2017 ανά Ταμείο που συγχωνεύτηκαν στον ΕΦΚΑ και δεν έχουν μεταφερθεί στο ΚΕΑΟ.

Αναλυτικά η ερώτηση του κ. Βρούτση:

Προς: Την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Θέμα: “Ανεξέλεγκτες οι διαστάσεις των ληξιπροθέσμων στα ασφαλιστικά ταμεία”
Η αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στα Ασφαλιστικά Ταμεία, έχει λάβει τραγικές και ανεξέλεγκτες διατάσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!