Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Βρετανία: Την μεγαλύτερη αύξηση της δεκαετίας κατέγραψαν οι πωλήσεις λιανικής
[Capital]: Βρετανία: Την μεγαλύτερη αύξηση της δεκαετίας κατέγραψαν οι πωλήσεις λιανικής

[Capital]: Βρετανία: Την μεγαλύτερη αύξηση της δεκαετίας κατέγραψαν οι πωλήσεις λιανικής

Οι βρετανικές πωλήσεις λιανικής κατέγραψαν την μεγαλύτερη αύξηση της δεκαετίας στο β΄ τρίμηνο του 2018, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, διαβεβαιώνοντας την κεντρική τράπεζα της Αγγλίας ότι οι καταναλωτές έχουν αφήσει πίσω τους την αδύναμη έναρξη του έτους, καθώς εξετάζει το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων.

Οι όγκοι των πωλήσεων λιανικής τον Ιούνιο μόνο, υποχώρησαν 0,5% σε σχέση με το Μάιο καθώς το Μουντιάλ κράτησε κάποιους καταναλωτές μακριά από τα καταστήματα, και στο χαμηλότερο εύρος των εκτιμήσεων των οικονομολόγων.

Αλλά οι πωλήσεις για το β΄ τρίμηνο στο σύνολό του, διαμορφώθηκαν υψηλότερα 2,1% σε σχέση με τους τρεις πρώτους μήνες του έτους, στη μεγαλύτερη ημερολογιακή αύξηση από το α΄ τρίμηνο του 2004.

Η αύξηση των πωλήσεων λιανικής και η οικονομία της Βρετανίας γενικότερα, επιβραδύνθηκε στο α΄ τρίμηνο του 2018 λόγω της έντονης χιονόπτωσης αλλά και των συνεχιζόμενων πιέσεων από τον υψηλό πληθωρισμό και την αναμονή του Brexit τον επόμενο χρόνο.

Οι πωλήσεις λιανικής τον Ιούνιο διαμορφώθηκαν υψηλότερα 2,9% σε σχέση με το περασμένο έτος, έναντι εκτιμήσεων για αύξηση 3,7%, επιβραδύνοντας από το 4,1% του Μαΐου.

Συνολικά η οικονομική ανάπτυξη στη Βρετανία φέτος αναμένεται να είναι η χαμηλότερη από το 2012, σύμφωνα με το ΔΝΤ, το οποίο περιέκοψε τις εκτιμήσεις του στο 1,4%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!