Τρίτη, 25 Απριλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Βρετανία: Σε υψηλό 22 ετών η εμπιστοσύνη στην μεταποίηση
[Capital]: Βρετανία: Σε υψηλό 22 ετών η εμπιστοσύνη στην μεταποίηση

[Capital]: Βρετανία: Σε υψηλό 22 ετών η εμπιστοσύνη στην μεταποίηση

Η εμπιστοσύνη στον κλάδο της μεταποίησης διαμορφώθηκε σε υψηλό 22 ετών το Μάρτιο καθώς ανέκαμψαν οι εξαγωγές, σύμφωνα με έρευνα, ενισχύοντας τις ενδείξεις ότι η μεταποίηση έχει επωφεληθεί από την πτώση της στερλίνας μετά την απόφαση για έξοδο από την ΕΕ.

Το μηνιαίο ισοζύγιο των προσδοκιών παραγωγής στους επόμενους τρεις μήνες, σημείωσε άνοδο στις 36 από τις 33 μονάδες τον Φεβρουάριο, που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 1995.

Η έρευνα επίσης εμφάνισε ότι οι παραγγελίες για εξαγωγές αυξήθηκαν με τον ταχύτερο ρυθμό από το Δεκέμβριο του 2013. Ωστόσο το βιβλίο παραγγελιών παρέμεινε σταθερό στις +8 μονάδες τον Μάρτιο, κάτι που μπορεί να υποδηλώνει μια ελαφρώς ασθενέστερη ροή εγχώριων παραγγελιών, δεδομένης της μεγάλης βελτίωσης των εξαγωγών.

“Η πρόσφατη πτώση της στερλίνας φαίνεται τελικά ότι έδωσε ώθηση στη ζήτηση για τις εξαγωγές του μεταποιητικού τομέα, οι οποίες αυξήθηκαν με έναν από τους ταχύτερους ρυθμούς στην ιστορία της έρευνας”, τόνισε η Anna Leach, επικεφαλής της συνομοσπονδίας CBI.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!